Podneta tužba protiv princa Endrua: "Zlostavljao je uplašeno, ranjivo dete"

Virdžinija Roberts Džufre, jedna od navodnih žrtava Džefrija Epstina, podnela je tužbu protiv britanskog princa Endrua federalnom sudu u Njujorku, izjavio je u ponedeljak njen advokat Dejvid Bois.

Život

Izvor: B92

Utorak, 10.08.2021.

08:42

Podneta tužba protiv princa Endrua:
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Virdžinija Roberts Džufre (38), koja sada živi u Australiji sa suprugom i troje dece, posvedočila je da je, protiv svoje volje, tri puta bila prisiljena na seksualni odnos sa britanskom princom 2001. godine, kad je imala 17 godina.

Ona traži naknadu od njenog navodnog zlostavljača za pretrpljen fizički i duševni bol.

Nova dokumenta o pedofilskom lancu: "Princ Endrju je seksualno iskorišćavao maloletnicu"

"Ako ga ne bi tužila sada, dozvolila bi mu da izbegne odgovornost za svoje postupke. Virdžinija želi da se izbegnu situacije u kojima bogati i moćni ljudi beže od odgovornosti za svoje postupke", rekao je Bois, prenosi "Ej-Bi-Si njuz".

Prema tužbi, princ Endru je "zlostavljao uplašeno, ranjivo dete bez ikoga da ga zaštiti" zbog čega je trebalo davno da odgovara.

Gejts svoje susrete sa pedofilom nazvao "velikom greškom"

"Smatram princa Endrua odgovornim za ono što mi je učinio. Moćni i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoje postupke. Nadam se da će druge žrtve videti da je moguće da se ne živi u tišini i strahu, već da se može ponovo vratiti život govoreći o zlostavljanju i zahtevajući pravdu", navela je Virdžinija Roberts Džufre u saopštenju.

Virdžinija Roberts Džufre je 2014. godine podnela tužbu državnom sudu u Floridi, u kojoj se navodi da ju je milioner i osuđeni pedofil Džefri Epstin podvodio svojim prijateljima zbog seksa dok je bila maloletna. Kako je kasnije tvrdila, među zlostavljačima je bio i princ Endru, drugi sin kraljice Elizabete Druge.

Mediji: Intervju princa Endrua preti da preraste u "najveću katastrofu od 1997. godine"

Epstin, koji je priveden u državi Njujork u julu 2019. godine zbog optužbi za prostituciju, seksualno zlostavljanje i podvođenje maloletnika, izvršio je samoubistvo u svojoj zatvorskoj ćeliji 10. avgusta 2019. godine, pre nego što mu je počelo suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: