- Vesti -

Albanski mediji najavili dolazak Gorana Bregovića - "inspiratora za masakre na Kosovu"

Vest da će srpski muzičar Goran Bregović biti specijalni gost na ovogodišnjem Festivalu piva u Korči, u Albaniji, pojedini kosovski portali preneli su uz opis Bregovića kao "inspiratora za masakre na Kosovu".

Izvor: B92, Kossev
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Naime, informaciju da će srpski pevač učestvovati na albanskom Festivalu, što su potvrdili i sami organizatori tog dešavanja, najpre je objavio ABC njuz,najavivši da će noć kada Bregović bude pevao, biti vrhunac proslave.

Kako ovaj albanski portal piše, upravo je nastup Bregovića na čuvenom korčanskom festivalu piva organizator posebno predstavio i dao mu na značaju.

"Osim albanskih umetnika, di-džejeva i najpopularnijih muzičkih grupa u Albaniji, atmosfera će kulminirati poslednje večeri nastupom pevača Gorana Bregovića“, kaže se u saopštenju organizatora, prenosi abcnews.al.

Nekoliko kosovskih portala na albanskom jeziku prenelo je ovu vest, ali uz naslov: "Nekada inspiracija za masakre na Kosovu, srpski pevač pozvan na festival piva u Korči", podsećajući i na Bregovićev nastup u Tirani 2014. godine, kada mu je tadašnji gradonačelnik Tirane, a sadašnji premijer Edi Rama, dodelio ključeve grada.

Međutim, istovremeno dodaju - iako tog dela nema u izvornoj vesti portala, a uz potpis iste albanske medijske agencije, da je upravo Bregović sa svojom muzikom postao "inspirator za masakre na Kosovu".

"Podsetimo da je Bregović postao inspiracija srpskih mitova, inspirator za masakre na Kosovu, posebno pesma 'Kalašnjikov'", objavili su Gazeta ekspres, Indeks onlajn, Bota sot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 150 idi na stranu