Epilog priče o penzioneru koji je krio nacistički tenk u podrumu - sledi "paprena" novčana kazna

Klaus-Diter F. je decenijama u podzemnoj garaži držao arsenal oružja iz Drugog svetskog rata – uključujući i tenk i protivavionski top, a vlasti su danas našle način kako da ga kazne.

Život

Izvor: B92

Utorak, 03.08.2021.

18:01

Epilog priče o penzioneru koji je krio nacistički tenk u podrumu - sledi
Foto: Profimedia

Na suđenju u Kilu, optuženi 84-godišnji Klaus-Diter F. danas je preko svog advokata pružio odgovarajuće priznanje, a sud, tužilaštvo i odbrana su se dogovorili da je odgovarajuća kazna – maksimalno godinu i pet meseci uslovne kazne i novčana kazna u visini od 250.000 evra.

Uslovna kazna se umanjuje za četiri meseca zbog protivpravnog odugovlačenja procesa. Optuženi se, uz priznanje, takođe obavezao da će tenk i protivavionski top da proda.

Prema navodima odbrane, za tenk je zainteresovan muzej u Sijetlu (SAD). Advokat optuženog rekao je da je njegov klijent dobio dozvolu za izvoz. Ujedno, i jedan kolekcionar iz Severne Rajne-Vestfalije želi da kupi protivavionski top.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: