Umro indijanski glumac poznat po ulogama u "Breaking Bad" i "The Lone Ranger" FOTO

Preminuo je Sagino Grant, uspešan indijanski glumac poznat po ulogama u filmovima "Breaking bad" (Čista hemija) i "The Lone Ranger" (Usamljeni rendžer), kao i nasledni poglavica plemena američkih domorodaca Sac & Fox Nation u Oklahomi. Imao je 85 godina.

Život

Izvor: Foxnews.com/Associated Press

Nedelja, 01.08.2021.

19:40

Umro indijanski glumac poznat po ulogama u
Foto: Profimedia

Grant je mirno umro u snu prirodnom smrću u sredu u privatnoj bolnici u Holivudu u Kaliforniji, rekla je Leni Karmajkl, Grantova publicistkinja i dugogodišnja prijateljica.

"Voleo je i Oklahomu i LA", izjavila je ona. "Ovde je kao glumac našao svoj dom, ali nikada nije zaboravio svoje korene u Oklahomi. Ostao je obožavalac grupe Sooner Nation, doseljenika u Oklahomu.

Grant je rođen 20. jula 1936. godine u Pavneeju u Oklahomi i nikada nije zaboravio svoje korene.

Počeo je da glumi krajem 1980-ih i igrao je karakterne uloge u desetinama filmova i televizijskih emisija u poslednje tri decenije, uključujući "The Lone Ranger," "The World’s Fastest Indian" i "Breaking Bad," "Baywatch," "My Name Is Earl," "Saving Grace," "American Horror Story," "Shameless," "Community," "Workaholics" and "Veep", sudeći po Grantovoj IMDb filmografiji.

Grant je godinama bio aktivan u domorodačkim udruženjima u Kaliforniji i putovao je po celom svetu kako bi razgovarao sa ljudima o indijanskoj kulturi, dodaje Karmajkl. "Njegov moto u životu uvek je bio da poštujemo jedni druge i da ne govorimo jedni o drugima na negativan način", rekla je ona.

Variety izveštava da je bio veteran Korpusa marinaca Sjedinjenih Država koji je služio tokom Korejskog rata. Kao rezultat toga, Grant je takođe bio aktivan u zajednici veterana Indijanaca i godinama je učestvovao na Nacionalnom okupljanju veterana Indijanaca, rekao je Džozef Podlazek, organizator događaja.

"Mislio je da je važno da domoroci budu prepoznati kao veterani", rekao je Podlazek. "Bio je ljubazan i nežan i veoma skroman."

Komemoracija za Granta biće održana u Losu Anđelesu, ali detalji nisu finalizirani, rekao je Karmajkl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: