Preminuo bubnjar benda "Slipknot"

Bivši bubnjar i jedan od osnivača američkog metal benda Slipknot Džoi Džordison preminuo je u 47. godini, saopštila je njegova porodica.

Život

Izvor: B92

Sreda, 28.07.2021.

09:02

Preminuo bubnjar benda
Foto: EPA/STEVE C. MITCHELL

U saopštenju se navodi da je Džordison preminuo u snu 26. jula, a uzrok smrti nije objavljen.

Članovi porodice naglasili su da će Džordisonova sahrana biti zatvorena za javnost.

Nejtan Džonas Džordison svirao je bubnjeve u bendu Slipknot od osnivanja 1995. godine u Ajovi do 2013. godine.

Albumi Slipknota, koji je jedan od najpopularnijih "nu metal" bendova u svetu, prodali su se u više od 15 miliona primeraka, a grupa je 2006. godine dobila prestižnu nagradu Gremi za pesmu "Before I Forget".

Slipknot je ostavio traga u metal kulturi ne samo zbog pristupa muzici, već i zbog estetike - članovi benda su nosili horor-maske na svojim nastupima i spotovima.

Džordison je napustio bend 2016. godine jer su mu je bio dijagnostikovan poprečni mijelitis (upala kićmene moždine), te je zbog tog stanja, kako je sam naveo u ranijem intervjuu, izgubio osećaj u nogama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: