- Vesti -

"Primitivno i seksistički": Tarikove šale na pulskom festivalu izazvale raspravu

Voditeljski nastup Tarika Filipovića na filmskom festivalu u Puli izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama, jer je tokom vođenja programa ceremonije dodele nagrada izgovorio niz "šala" koje su mnogi ocenili kao "seksističke i neprimerene".

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Printscreen Youtube/24sata.hr
Foto: Printscreen Youtube/24sata.hr

"Svi koji se bave ovim našim poslom znaju da je najteže biti duhovit. U većini slučajeva, ono što na sceni izgleda spontano, rezultat je krvavog rada čitavih ekipa. Međutim, ne i u slučaju jučerašnje ceremonije dodele nagrada u Puli. Tarik Filipović je preterao lošim, neduhovitim, i seksističkim komentarima", napisao je reditelj Nenad Puhovski na Fejsbuku, nabrajajući neke Tarikove izjave tokom programa.

Tako je, primera radi, Filipović nakon reakcije reditelja Pasolinija, čiji je film dobio Zlatnu arenu za najbolji film rekao:

"Ovako se svaki otac pravi, ako se žensko rodilo, pa kažu - dečak je."

Nakon što je Zrinko Ogresta primio nagradu kritike, Filipović je prokomentarisao: "Momci, ako ste se cepili, mogli ste se i poljubiti."

Takođe, kad je Zrinkov film "Plavi cvet" dobio nagradu za najbolji film u nacionalnoj kategoriji, Filipović je spomenuo producentkinju filma, Ivanu Maloču.

"Imam jednu 'molbicu', prenesite Maloči da sam bio tu i da znam da ima love, uvek je 'nemamo, nemamo' kad se dogovara honorar", poručio je.

Osim humora, korisnici društvenih mreža i ljubitelji filma imali su i druge primedbe na Tarikov nastup.

"Nije znao da pročitai ni imena rumunskog reditelja ni direktora HAVC-a".

"Saglasan sam, Tarik je inače neduhovit, a sinoć je toliko preterao da je meni bilo neprijatno da gledam i slušam to na TV",

"Ja sam u totalnoj neverici bila, baš, ono, transfer blama", "Primitivno", "Bio je nepogrešivo iritantan", samo su neki od komentara nezadovoljnih gledalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu