Sanja Vučić: "Teško sam prihvatila što moram da pijem lekove svaki dan"

Sanja Vučić otkrila je kakve je simptome imala pre nego što joj je postavljena dijagnoza Hašimotov tireoiditis i kako se nosi s autoimunom bolešću štitne žlezde koja u poslednje vreme pogađa sve više ljudi, posebno žene.

Život

Izvor: B92

Subota, 24.07.2021.

15:40

Sanja Vučić:
Foto: EPA-EFE/SANDER KONING / POOL

Vučić je rekla da je shvatila da ima smetnje u raspoloženju. Bila je mnogo depresivnija, nije osećala nikakvu radost. Koža joj je bila suva, otpadala joj je kosa, naglo je dobijala na težini, a bila je i bezvoljna.

"Jednostavno sam primetila da to nisam ja. Nešto nije bilo u redu i krenula sam na ispitivanja", rekla je Sanja.

Isprva je te simptome pripisivala mogućim psihičkim problemima, ali i poremećaju hormona, pa je posetila i ginekologa.

Uraganka ima najzgodniju podršku - i njen brat "grmi"

"Zbog promena raspoloženja mislila sam da je uzrok smetnji psihološki ili hormonski pa sam prvo potražila pomoć ginekologa. Doktorka koja me pregledala takođe je imala dijagnostikovan Hašimotov sindrom, što je bila prava sreća u nesreći pa je nakon razgovora sa mnom uvidela da su simptomi endokrinološke prirode. Stoga mi je predložila da proverim TSH i tada je zapravo definisana moja dijagnoza", navela je pevačica.

Dodala je da su simptomi bili svakodnevni.

"Najgora faza bila mi je mesec ili dva pre nego što sam dobila dijagnozu. Bilo je leto, ja sam bila kod kuće bez ikakve volje za životom, nemoćna da ustanem iz kreveta. Sve je nekako bilo jako tužno i za mene tada nije postojala nikakva radost", priznala je naša popularna pevačica.
Foto: EPA-EFE/SANDER KONING / POOL
Misli da je uzrok bolesti - stres.

"Stres, živciranje zbog onoga na šta možeš i ne možeš da utičeš, sve ono što zadržavamo u sebi... Kao osoba koja sada ima iskustvo s tom bolešću najpre bih savetovala ljudima da se ne živciraju. Možda zvuči glupo, ali u današnjem svetu ljudi moraju da nađu unutarnji mir. Bilo to putem joge, meditacije ili nekog drugog načina, danas zaista postoje mehanizmi koji nam uveliko mogu pomoći da pronađemo preko potreban mir i regulišemo stres", objasnila je Vučić.

Ovako je Sanja Vučić izgledala na Evroviziji 2016: I tada je donela uspeh Srbiji VIDEO

Iako joj je laknulo što je saznala šta nije u redu sa njom, bilo joj je jako teško da prihvati činjenicu da mora svaki dan da pije tablete.

"Mogu reći da su simptomi bili još intenzivniji na početku uzimanja terapije, ali treba da prođe neko vreme da se hormoni regulišu i da se sve u organizmu složi. Uvek u saradnji s endokrinologom treba postaviti pravilnu dijagnozu, odrediti terapiju i odrediti s njim u saradnji dalje korake", dodaje.

Članica Hurricane savetuje svakome detaljan pregled i da se posavetuju sa endokrinologom.
"Niko ne može da zna šta je s vašom štitnom žlezdom dok je lekar ne pregleda. Postavljati dijagnozu na svoju ruku i igrati se doktora potpuno je pogrešno i može da vas košta zdravlja", navodi Sanja Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: