Prerušio se u svoju suprugu kako bi zaražen koronom ušao u avion

Indonežanin zaražen koronavirusom ušao je na domaći let prerušen u sopstvenu ženu, sa nikabom koji mu je prekrio lice, lažnim dokumentima na njeno ime i negativnim PCR testom, ali njegova maskarada nije dugo potrajala.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.07.2021.

11:06

Prerušio se u svoju suprugu kako bi zaražen koronom ušao u avion
Foto: Profimedia

Policija je navela da je stjuardesa na avionu kompanije Citillin od Džakarte do Tenratea u provinciji Severni Maluku u nedelju primetila da se čovek presvukao u toaletu.

"On je kupio avionsku kartu sa imenom supruge i doneo identifikacioni dokument, rezultat PCR testa i potvrdu o vakcinaciji sa imenom svoje supruge. Svi dokumenti su bili na ženino ime", rekao je šef policije Ternatea Aditja Laksimada posle hapšenja čoveka pri sletanju.

Njega su identifikovali samo inicijalima, a policija ga je odvela da ga testira na kovid 19, koji je bio pozitivan.

Čovek je trenutno u samoizolaciji kod kuće i policija je navela da će se istraga nastaviti.

Indonezija prolazi kroz najgori skok zaraze koronavirusom u Aziji sa 33.772 potvrđena slučaja i 1.383 preminula u poslednja 24 časa. Ukupan broj prijavljenih slučajeva je 2,9 miliona sa 77.583 umrlih.

Restrikcije o putovanjima koja nisu neophodna, uključujući i obavezni negativan test na koronavirus i javna okupljanja, su zaoštrena tokom praznika Ejd al-Adha iduće nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: