250.000 dolara za let svemir: Kartu kupili Leonardo di Kaprio, Džastin Biber i Rijana

Više od 600 osoba već je kupilo kartu za let koji traje 90 minuta, a cena mu je 250.000 dolara, među njima su i mnoge poznate ličnosti.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 18.07.2021.

12:51

250.000 dolara za let svemir: Kartu kupili Leonardo di Kaprio, Džastin Biber i Rijana
Foto:EPA/HANDOUT EDITORIAL USE

Može se raspravljati o tome je li Ričard Brenson zaista odleteo u svemir ili samo do ivice svemira, da li je to istorijski dan ili je u suštini sjajan marketinški trik za promociju turističkih putovanja van Zemlje, ipak red putnika željnih, astronautskog iskustva, već je veoma dug.

Više od 600 ljudi trenutno je na listi zainteresovanih da što pre, po ceni od 250.000 dolara za 90 minuta avanture, od poletanja do sletanja, budu među pionirima svemirskog turizma, ili, kako kažu cinici – da budu pokusni kunići.

Svemirski let Ričarda Brensona - raketa sletela, milijarder se upisao u istoriju VIDEO

Motivacija za put je različita, tako je, na primer, pevačica Rijana svoju kartu rezervisala još 2013.godine. Ona je opsednuta svemirom i pričama o vanzemaljcima.

Pored poznate pevačice, svoje mesto je rezervisao i glumac Leonardo di Kaprio, čiji motivi nisu poznati. Pevač Džastin Biber je pre nekoliko godina izrazio želju da snimi spot u svemiru, s toga ne čudi što je pevač obezbedio svoje mesto u letu.

Tom Henks je u filmovima spašavao NASA-ine misije, a još davne 2009. godine je rekao da se ne bi dvoumio ni sekunde ukoliko bi mu se ukazala prilika da odleti u kosmos.

Ešton Kučer je bio 500. potencijalni putnik, a navodno mu je Brenson zahvalio na prijavi.

Na spisku su i pevačica Kejti Peri i njen bivši suprug, koji joj je kartu kupio kao poklon za 35.rođendan. Još jedan bivši ljubavni par je rezervisao karte – Bred Pit i Anđelina Džoli.

Glumica Kejt Vinslet je osigurala putovanje za celu porodicu zahvaljujući suprugu koji je nećak Ričarda Brensona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: