Azdejković povodom Madoninog nastupa: Oblači se i ponašaj u skladu sa svojim godinama! FOTO/VIDEO

Povodom Meseca ponosa Madona je organizovala žurku u njujorškom Boom Boom Roomu na 18. spratu The Standard hotela u Meatpacking distriktu. Cilj žurke je bio prikupljanje sredstava za LGBT organizacije koje pomažu mladima i Madona je za tu svrhu prikupila 150 hiljada dolara. Pored žurke organizovana je i aukcija polaroida golišave pevačice. Na žurci je naravno nastupala i sama Madona koja se pojavila u provokativnom BDSM izdanju sa mrežastom majicom ispod koje nije imala brus!

Život

Izvor: B92, Predrag Azdejkoviæ

Četvrtak, 08.07.2021.

10:26

Azdejković povodom Madoninog nastupa: Oblači se i ponašaj u skladu sa svojim godinama! FOTO/VIDEO
Foto: Profimedia

U jednom srpskom tabloidu pojavio se naslov "Madona pokazala sise gejevima!". Istina, pokazala je, ali to ništa ne bi bilo čudno jer današnje pop zvezde pokazuju mnogo više, da Madona ove godine ne puni 63 godine. Komentari, ako izuzmemo njene fanove koji obožavaju šta god da ona uradi su mahom da je baba poludela, da treba dostojanstveno da stari i da se oblači i ponaša u skladu sa svojim godinama! Ali, šta to uopšte znači? Znači, da žene u određenim godinama treba da liče na stereotip bake sa sela, koja nosi maramu, pravi kolače i čuva unuke! A još bitnije znači da je ejdžizam veliki problem ovog društva, jer je sveprisutan a da retko ko obraća pažnju na njega, sa sve primesama mizoginije.

Na dodeli Billboard nagrade za ženu godine 2016, Madona je u svom govoru rekla: "Ako ste žena, morate da igrate igru. Dozvoljeno vam je da budete lepa, slatka i seksi. Ali nemojte da se pravite pametna. Nemojte da imate mišljenje koje nije u skladu sa statusom kvo. Dozvoljeno vam je da budete objekat muške žudnje i da se oblačite kao drolja, ali nemojte da se ponosite time. I nikako nemojte da delite svoje seksualne fantazije sa svetom. Budite ono što muškarci žele da budete, i ono najvažnije, budite ono s čim žene nemaju problem da budete kada ste s drugim muškarcima. I na kraju, nemojte da starite, jer starost je greh. Bićete kritikovane, omalovažavane i definitivno vas neće puštati na radiju."
I sve što je rekla je istina, a najveća da je starost greh. Nemojte se osećati seksi sa 50+ godina, ako se već i osećate ne moramo mi to da znamo, oblačite se što konzervativnije možete kako ne bismo gledali vaše staro telo i nikako nemojte da imate momka mlađeg 35 godina jer svi znamo da on nije zaljubljen u vas i da je tu samo zbog love ili je ometen u razvoju! Starije žene su konstantno bombardovane porukama da smetaju, da je njihovo vreme prošlo i da treba da se sklone kako bi napravili mesta za mlađe, bez da iko pomisli da možda još uvek imaju šta da kažu, urade i pruže!

A šta je sa starijim muškarcima? Ova pravila mahom ne važe za njih, jer bez starca i dalje nema udarca, oni su mudri i puni životnog iskustva i imaju još uvek šta da pruže razvoju ovog društva! Društvo ženama nameće uloge da kao mlade budu seks objekti, kasnije majke, dok im sve vreme nad glavom otkucava biološki sat i rok trajanja i kad on prođe društvo ih retko kada kao muškarce sagledava kao mudre, pune životnog iskustva već kao teret, jer ženska uloga nije da budu mudre već lepe! S druge strane muškarci retko kada idu protiv društvenih pravila i nametnutih im rodnih uloga, a buntovnici su mahom okarakterisani kao umetnici, ekscentrici ili jednostavno gejevi. Stiven Tajler, Džoni Dep, Miki Rurk, Milić Vukašinović su samo od nekih primera muškaraca koji mogu da s setim a da se ne ponašaju niti oblače u skladu sa svojim godinama. Interesantno mi je bilo kada sam jednom na FB dobio komentar da treba da se oblačim u skladu sa svojim godinama zbog fotografije na kojoj sam u pocepanim farmericama.
Sve to me tera da se zapitam da li se ejdžizam može sagledati bez konzervativizma i mizoginije, jer mi se čini da sve to ide u paketu! Kada smo mlađi, kada smo detinjasti, dobijamo kao prekor da treba da se ponašamo u skladu sa svojim godina i da odrastemo, dok kada smo stariji i po ko zna kojim standardima se ponašamo mladalački dobijamo isti prekor, a dovoljno smo stari da možemo da donosimo odluke kako ćemo se ponašati, oblačiti i snositi konsekvence tih izbora! Jedino ostaje nejasna potreba ljudi da prekorevaju. Da li im se Madonine 63-godišnje sise stvarno toliko gade ili su samo ljubomorni što oni to ne mogu da rade? Ja sam rekao šta sam imao, a vi vidite šta ćete.

Predrag Azdejković

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: