"Dušo, kaži ko te silovao, verujemo ti"; "Kada sam izgovorila Lečićevo ime - muk"

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je u martu ove godine optužila kolegu Branislava Lečića da ju je silovao pre devet godina, kaže da joj se niko od kolega nije javljao nakon što je javno izgovorila Lečićevo ime.

Život

Izvor: Nedeljnik

Četvrtak, 24.06.2021.

10:46

Foto: Festival evropskog filma Paliæ/Promo

U intervjuu za "Nedeljnik" Danijela Štajnfeld je, govoreći o tome kakav je pakao prošla od tog 7. maja 2012. godine do danas, istakla da su joj mnoge kolege iz Srbije pisale poruke podrške na Instagramu nakon što je prikazan njen autorski film "Zaceli me" u septembru, u kome je otkrila da je silovana.

Srpske glumice snažno stale uz zlostavljanu koleginicu: "Danijela, reci ko je, važno je"

"Dušo moja, srce, mi smo se brinuli za tebe... Kaži ko god da te silovao, samo kaži, uz tebe smo, verujemo ti", pisali su, kaže Danijela Štajnfeld i nastavlja.

"A šta se desilo kada sam u martu izgovorila njegove ime? Nastao je muk. Retko ko se javlja, samo nekoliko najhrabrijih, od kada su saznali da je to Lečić. Čak je trebalo da radim jednu pozorišnu ulogu u Beogradu, ali je producent rekao: 'Ja njoj verujem, ali ne mogu da je uzmem u podelu'", navela je Danijela Štajnfeld.

Tužilaštvo pokreće istragu o silovanju glumice iz Srbije? "Nešto se strašno dogodilo noćas"

Glumica je pričala o detinjstvu, prvim glumačkim koracima, popularnosti koju joj je donela uloga u filmu "Ivkova slava" i neočekivanom onlajn susretu sa Merimom Isaković, a nakon priča o tome da joj je prvu pozorišnu ulogu dala Alisa Stojanović, došao je na red i njen naprasni odlazak u Ameriku.

"Da, naprasno jer me je silovao moj stariji kolega Branislav Lečić. Pobegla sam glavom bez obzira...", rekla je danijela Štajnfeld.

Policija? Urgentni? Konfuzija

Nekoliko sati posle silovanja, kako kaže Danijela, kada je konačno nekako došla do svog stana, bila je "u potpunom košmaru".

"Misli šta treba da radim bile su kompleksne i konfuzne. Htela sam odmah da pozovem policiju, ali hvala Bogu imala sam toliko mozga da to u tom trenutku ne uradim. Sledeća ideja je bila da odem u Urgentni centar. Razmišljala sam da li da perem ruke, da li da se tuširam. Te noći sam bila na Gugl čatu sa prijateljem koji živi u Americi. Bio je šokiran kada sam mu ispričala šta mi se desilo. Rekao mi je da popijem nešto. Nisam. Uzela sam jabuku iz Ruskog Krstura, uvek sam u stanu imala pune kutije jabuka iz mog voćnjaka", priča Danijela Štajnfeld.

Kako je rekla, nije želela da ide u Urgentni centar, jer je znala da će pozvati policiju i reći "Mariola je silovana".

"Da, tako su me svi zvali zbog uloge u 'Ivkovoj slavi', od prodavačice na trafici do lekara. Ta odluka da ne prijavim nikome je jako teška. Prvo sam zapravo pokušavala da počnem da dišem...", kaže glumica.

"Nisam htela da kažem ko me je silovao"

"Brzo sam ukapirala da nemam mnogo izbora, da postoji velika verovatnoća da će to ponovo da mi se desi. Pomislila sam da sednem na prvi avion za Ameriku i da odem kod moje baba-tetke Anike. Da ne kažem nikome ništa, samo da pobegnem. Onda sam razgovarala sa bliskom prijateljicom, koja me je nekako prizemljila i rekla da moram da tražim pomoć. Posle par dana usudila sam se da tražim pomoć od Viktimološkog centra. Razgovarala sam sa dva psihologa. Prvo smo pričali telefonom, rekla sam da se plašim i da želim da ostanem anonimna. Nisam htela da kažem ko me je silovao", ispričala je Danijela Štajnfeld.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

169 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: