Majka devojčice koja beži od oca: "Ima povrede, upadaju joj u kupatilo, stric je zove šećer" VIDEO

Majka devetogodišnjakinje iz Beograda koja je već tri puta pobegla od oca staratelja tvrdi da njena ćerka na različite načine traži pomoć, kao i je stupila u kontakt s policijom zbog problematičnog ponašanja devojčicinog strica, koji živi u istoj kući.

Život

Izvor: B92/TV Prva

Sreda, 23.06.2021.

12:33

Majka devojčice koja beži od oca:
Foto: Printscreen/Prva TV

"Beži, samostalno zove 192, ne ide na nastavu, ne ide na sport. Nije u zatočeništvu, ali je izopštena. Čula sam se sa njom, ali mi pokazuje da ćutim, više razgovaramo mimikom, traži podršku na različite načine, šalje slike svojih fizičkih povreda i opisuje psihičko stanje", kaže za Televiziju Prva Marijeta Savić.

Ona navodi da je devojčica nedavno zaspala u pola 12 uveče, jer joj je "tata od 42 godine ošišao lutku" i dodaje da on živi sa roditeljima i bratom, koji, kako kaže, zloupotrebljava prava njene ćerke.

Marijeta je zatim opisala skorašnju situaciju kojoj je "prisustvovala" dok je razgovarala sa ćerkom putem video-poziva:

"Gledala sam kada su njen otac i stric ušli u kupatilo dok se kupala. Prvo su joj gasili svetlo, a onda su ušli sa rezervnim ključem. Stric je zove 'slatkiš', mašta o njihovom zajedničkom letovanju, sanja o šatoru koji će postaviti i gde će svi biti zajedno", priča Marijeta, koja je sve to prijavila policiji.

Međutim, kako kaže, niko nije reagovao, a policija nije razgovarala sa devojčicom.

"Pitali su me da li imam dokaze, počela sam da plačem. Nadam se da ih neću imati."

Za razgovor policije sa decom u ovim slučajevima je potreban poseban sertifikat, ali niko se nije pojavio. Takođe, Centar za socijalni rad ne reaguje, tvrdi majka devojčice.

"Ja prijavljujem, oni ne postupaju. Nemam povratnu reakciju", kaže Marijeta, koja takođe tvrdi da je na osnovu zahteva Centra za socijalni rad, Sud doneo hitnu privremenu meru, nakon čega se njena ćerka preselila u očevo domaćinstvo, pod objašnjenjem da "majka ima kompromitovane roditeljske kapacitete".

Pisali smo o slučaju devojčice koja beži iz kuće oca staratelja, iz ugla stručnjaka za socijalno pravo i psihoterapeuta.

"Načelo istine je ovde potpuno zanemareno, a veštaci tvrde suprotno od onoga što je Centar rekao", ističe Marijeta Savić, majka devojčice.

Ona nije bila u braku sa devojčicinim ocem kada se porodila, a narednih osam godina su bili povremeno u kontaktu. Marijeta kaže da faktički ona bila jedini staratelj deteta, koje je podigla uz podršku svoje familije.

Otac je, kako kaže, zatražio starateljstvo pre nekoliko godina, i to u momentu kada godinu dana nije imao nikakav kontakt sa devojčicom.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: