- Vesti -

Dok čekamo Pentagonov izveštaj o NLO-ima...

Dugo očekivani izveštaj američke vlade o NLO-ima (neidentifikovanim letećim objektima) trebalo bi da bude objavljen pre kraja juna, a šta znamo do sada?

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovaj dokument zatražio je Kongres nakon brojnih izveštaja američke vojske o letelicama koje se nepravilno kreću nebom. Interesovanje za NLO dolazi nakon promene čvrstog stava američke vojske i političara da vanzemaljski život ne postoji, piše BBC.

Pilot tvrdi da je naišao na NLO: "Mrzim što ovo moram da kažem..."

Međutim, sa malo konačnih dokaza za koje se očekuje da će potvrditi bilo kakve međugalaktičke posete, ostaje da se vidi da li će ovaj izveštaj promeniti postojeće stavove o postojanju NLO-a.

Vojni čelnici upozoravaju da postoji mogućnost da tehnologija, ako nije vanzemaljska, pripada američkim protivnicima poput Rusije ili Kine.

Što se zna o izveštaju?

Prošlog avgusta Pentagon je napravio Radnu grupu za proučavanje neidentifikovanih pojava i posmatranje nepoznatih letećih objekata.

Njen zadatak je da "otkrije, analizira i klasifikuje" ovakve događaje, kao i da "stekne uvid u prirodu i poreklo" NLO-a, objavio je Pentagon.

Pročitajte još:

Bivši američki obaveštajac: "Ima mnogo više svedočanstava o NLO nego što se zna" VIDEO

Pentagon potvrdio: NLO snimci autentični, zabeležila posada broda VIDEO

Poverljiva verzija izveštaja dostavljena je američkim zakonodavcima početkom ovog meseca. Neimenovani izvori rekli su američkim medijima da u izveštaju nema dokaza o vanzemaljskim aktivnostima, ali ih takođe i ne isključuje.

Zanimljivo je da je radna grupa takođe utvrdila da posmatrani NLO-i nisu tajna američka vojna tehnologija.

Zvaničnici su proučili preko 120 incidenata iz poslednjih 20 godina, uključujući tri videozapisa s kojih je Pentagon prošle godine skinuo oznaku tajnosti. Službeni stav Pentagona o snimcima je da prikazuju "neobjašnjive vazdušne pojave".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu