Preminula "prva Romulanka" Džoan Linvil

Glumica "Zvezdanih staza" i "Zone sumraka" Džoana Linvil preminula je u 94. godini.

Život

Izvor: B92

Utorak, 22.06.2021.

11:57

Preminula
Foto: Profimedia

Agent glumice potvrdio je da je Džoana Linvil preminula u nedelju 20. juna u Los Anđelesu.

"Džoana Linvil je živela punim plućima. Ona čiji su duh, strast prema umetnosti i životu bili inspiracija svima koji su je imali zadovoljstvo da je poznaju", pisalo je u saopštenju.

Rođena kao Beverli Džoana Linvil, glumica je redovno bila na televiziji pedesetih i šezdesetih godina, pojavljujući se u više od 100 filmova i TV emisija.

Gostovala je u nekim od najvećih TV emisija tog doba, uključujući "Zvezdane staze", u kojima je postala prva glumica koja je tumačila Romulanku. U trećoj sezoni epizode ​​"Enterprise", koja je prvi put emitovana 1968. godine, Džoana Linvil romulanska komandantkinja imala je romansu sa Spokom, kog je glumio Leonard Nimoj.

Džoana Linvil je takođe glumila u epizodi "The Passersby" iz "Zone sumraka" iz 1961. godine, i to nasuprot Džejmsa Gregorija.

Ostale TV zasluge uključivale su uloge u "The Guiding Light", "One Step Beyond", "Kojak", "Bonanza", "Charlie’s Angels", "Barnaby Jones", "Dinasty" i "Havaii Five-O".

Na velikom platnu, Džoan Linvil se pojavila u filmovima, uključujući verziju "A Star Is Born" iz 1976. godine, uz Barbru Strajsend i Krisa Kristofersona.

Van svoje glumačke karijere, Džoan Linvil je bila jedna od osnivačica glumačkog konzervatorijuma Stela Adler.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: