Da li će Džef Bezos kupiti Mona Lizu?

Internet peticija, u kojoj je blizu 13.000 ljudi saglasno da biznismen Džef Bezos, koji će sledećeg meseca ići u svemir svojom letelicom, treba tamo i da ostane, nije jedina.

Život

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

12:51

Da li će Džef Bezos kupiti Mona Lizu?
Foto: EPA/ EFEMICHAEL REYNOLDS

Nova neobična peticija zalaže se da osnivač Amazona-a i svemirske kompanije "Blu Oridžin" takođe "kupi i pojede Mona Lizu".

Džef Bezos ostvario životnu želju - ide u svemir, i to svojom letelicom

"Niko nije jeo Mona Lizu i smatramo da Džef Bezos treba to da uradi prvi", navodi se u peticiji, koja u ovom momentu ima blizu 10.000 potpisa.

Kejn Pauel iz Merilenda pokrenuo je peticiju nakon razgovora sa prijateljima u kompaniji "Applebe\'s" o tome kako Bezos ima dovoljno novca da kupi čuveni portret Leonarda da Vinčija.

Poznata slika Mona Lize nalazi se u francuskom muzeju "Luvr" i, naravno, nije na prodaju, ali nikad se ne zna - Džef Bezos sigurno bi mogao da je priušti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

19 h

Podeli: