- Vesti -

Bili Ajliš u problemu - optužuju je za "kvirbejting"

Od kako je izašao novi spot Bili Ajliš, ne prestaje da se priča o njemu - što u pozitivnom, što u negativnom kontekstu, a sada je pevačica suočena sa novim optužbama - da "kvirbejtuje".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pored toga što se ponaša senzualno sa svojim prijateljicama u spotu, Ajliš je izbacila fotografiju na kojoj piše "Ja volim devojke". Ajliš se za sada nije izjasnila kao biseksualka ili lezbejka, već uživa u heteroseksualnoj vezi sa dečkom Metjuom Tajlerom.

"Kvirbejting" je situacija koja se obično primenjuje na TV emisije i filmove - autori stvaraju romantičnu ili seksualnu napetost između dva istopolna lika, ali ta napetost nikada ne dođe do zaokružene priče.

Kao najčešći primer pominje se odnos između Šerloka Holmsa i Džona Votsona u BBC-jevoj drami "Sherlock", za koju su obožavaoci verovali da je romantične prirode, ali autori serije su to stalno poricali.

Brendovi se takođe mogu optužiti za kvirbejting kao marketinšku tehniku za privlačenje LGBT publike, a termin se takođe, iako ređe, vezuje i za poznate ličnosti koje svojim izjavama i fotografijama oponašaju gej osobe, bez namere da zapravo budu sa osobom istog pola, u nadi da će pokupiti njihove simpatije.

Mnogi su rekli da je Ajliš samo htela da kaže da uživa u prisustvu drugih žena, ali i da je kvirbejting termin koji se ipak vezuje za fiktivne likove, a ne stvarne osobe.

"Zašto ne možemo da eksperimentišemo sa svojom seksualnošću i da ne dajemo sebi odmah neke etikete?", pitali su se na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu