Motociklista poginuo u pokušaju da obori Ginisov rekord

Motociklista i kaskader Aleks Harvil poginuo je u četvrtak dok je vežbao za rušenje svetskog rekorda u skoku s motociklom, pišu američki mediji. Imao je 28 godina.

Život

Izvor: B92

Petak, 18.06.2021.

09:14

Motociklista poginuo u pokušaju da obori Ginisov rekord
Ilustracija/Foto: Profimedia

Zvaničnici iz okruga Grant u Vašingtonu, gde se dogodio kobni skok, kažu da će u petak biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok i način smrti.

Aleks je planirao da obori svetski rekord Australijanca Robija Medisona iz 2008. godine koji iznosi 106 metara.

Njegov podvig bio je zakazan za četvrtak, nakon vežbe koja ga je koštala života. Snimak probnog skoka koji se pojavio na društvenim mrežama prikazuje njegov motocikl kako direktno udara u gornju ivicu korita koji je Harvilu služio kao rampa za sletanje. On je usled udarca odleteo sa motocikla, i podlegao povredama.

Harvil je bio oženjen i bio je otac dva dečaka, od kojih je mlađi rođen prošlog meseca. Postao je Ginisov rekorder u skoku u daljinu motociklom 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: