Medved ubio čoveka u Slovačkoj - "ugrizao ga za vrat, stomak i rebra"

Mrki medved ubio je 57-godišnjeg muškarca u centralnoj Slovačkoj, što je ujedno i prvi zvanično potvrđeni slučaj smrtonosnog napada iz populacije divljih medveda - koja se za 20 godina utrostručila.

Život

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

13:10

Medved ubio čoveka u Slovačkoj -
Foto: Profimedia

"Obdukcijom je danas potvrđeno da je čovek iz Liptovske Lužne umro od povreda koje mu je naneo ovaj predator", objavila je na Fejsbuku šumarska kompanija "Lesi" iz Slovačke.

Medvedi su uobičajeni u slovačkim planinama, a njihov broj je prošle godine porastao na 2.760, sa nešto manje od 900, koliko ih je bilo pre dve decenije, navode iz ove kompanije koja se zalagala za legalan lov na medvede u cilju regulisanja njihove populacije. Slovačko Ministarstvo životne sredine saopštilo je da će biti uzeti DNK uzorci medveda radi identifikacije životinje. Dodaju da je prošle godine bilo pet napada medveda na ljude, ali nijedan smrtonosan.

Jedan lokalni portal objavio je da je čovek nestao nakon šetnje šumom u blizini sela Liptovska Lužna u planinama Niske Tatre.

"Našli smo ga kako leži na stomaku pored staze. Ugrizao ga je za vrat, za stomak i za rebra", rekao je za portal prijatelj žrtve Matej Bodor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: