- Vesti -

Medved ubio čoveka u Slovačkoj - "ugrizao ga za vrat, stomak i rebra"

Mrki medved ubio je 57-godišnjeg muškarca u centralnoj Slovačkoj, što je ujedno i prvi zvanično potvrđeni slučaj smrtonosnog napada iz populacije divljih medveda - koja se za 20 godina utrostručila.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Obdukcijom je danas potvrđeno da je čovek iz Liptovske Lužne umro od povreda koje mu je naneo ovaj predator", objavila je na Fejsbuku šumarska kompanija "Lesi" iz Slovačke.

Medvedi su uobičajeni u slovačkim planinama, a njihov broj je prošle godine porastao na 2.760, sa nešto manje od 900, koliko ih je bilo pre dve decenije, navode iz ove kompanije koja se zalagala za legalan lov na medvede u cilju regulisanja njihove populacije.

Slovačko Ministarstvo životne sredine saopštilo je da će biti uzeti DNK uzorci medveda radi identifikacije životinje. Dodaju da je prošle godine bilo pet napada medveda na ljude, ali nijedan smrtonosan.

Jedan lokalni portal objavio je da je čovek nestao nakon šetnje šumom u blizini sela Liptovska Lužna u planinama Niske Tatre.

"Našli smo ga kako leži na stomaku pored staze. Ugrizao ga je za vrat, za stomak i za rebra", rekao je za portal prijatelj žrtve Matej Bodor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 141 idi na stranu