Posebno mesto u zlatiborskom kraju – Kuća za besplatan boravak dece sa teškoćama u razvoju VIDEO

U selu Željine, kod Sirogojna, nalazi se Kuća za besplatan boravak dece sa teškoćama u razvoju. Na samo nekoliko kilometara, nalaze se najpoznatija turistička mesta kojima se deca uvek raduju, a posebno im prija boravak u grupi sa vršnjacima.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.06.2021.

17:40

Posebno mesto u zlatiborskom kraju – Kuća za besplatan boravak dece sa teškoćama u razvoju VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Aleksandra Marić je majka devetogodišnjeg dečaka sa autizmom, a vreme provedeno u ovom zlatiborskom selu mu i više nego prija, jer je posvećen mnogim aktivnostima koje ovo mesto može da ponudi.

"On je ovde svoj, nigde nije slobodan kao ovde. Ovo mesto je napravljeno za decu koja su slična njemu, a i komšije ih vole", priča Veljkova majka.

Koncept besplatnog boravka za decu sa razvojnim teškoćama i njihovim roditeljima je takav da podrazumeva socijalnu inkluziju i aktivnosti u prirodi, a samo nekoliko kilometara od kuće nalaze se razne turističke atrakcije koje deca obožavaju.

"Gostiljski vodapad, Stopića pećina, Visočka banja, kao i dve lepe plaže - Žuta stena i Bosa noga, samo su neke mesta koja deca rado posećuju", priča predsednica Udruženja "Maslačak" Slavica Menićanin za TV Prvu.

Već nakon godinu dana, ovaj besplatni boravak je postao omiljeno mesto za zabavu dece sa razvojnim poteškoćama, a u narednom periodu se planira proširenje njegovih kapaciteta.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: