Sve se isplatilo: "Prijatelji" napravili više od 1,4 milijarde dolara

Dvadeset sedam godina nakon objavljivanja prve epizode popularnog sitkoma, njegove zvezde i kreatori ponovo su u punom sjaju.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 03.06.2021.

16:11

Sve se isplatilo:
Foto:Profimedia

Okupljanje "Prijatelja" donelo je svakom od šestoro glavnih glumaca čak po pet miliona dolara. Ali to je samo delić onoga koliko su zaradili tokom 27 godina.

Dugo očekivano novo okupljanje "Prijatelja", odnosno specijal koji je emitovan prošlog četvrtka na kanalu "HBO Maks", doneo je Dejvidu Švimeru, Metu Leblanku, Metjuu Periju, Dženifer Aniston, Kortni Koks i Lisi Kudrou po pet miliona dolara, tvrdi izvor magazina "Forbs".

Tviter "udario" na Prijatelje

Nije loše za jednokratni angažman, ali ništa posebno u poređenju sa onim što su zaradili tokom skoro tri decenije dugog prikazivanja sitkoma, piše "Forbs".

Izuzetno popularna televizijska komedija ostvarila je gotovo 1,4 milijarde dolara od početka emitovanja 1994. godine. Od toga, "Forbs" procenjuje da je šest zvezda "Prijatelja" dobilo skoro 816 miliona dolara zarade pre oporezivanja, što je otprilike 136 miliona dolara za svakog od njih.

U novim epizodama serije "Prijatelji" i Džastin Biber, Dejvid Bekam i Lejdi Gaga

Kreativni tim serijala Dejvid Krejn i Marta Kaufman, kao i koizvršni producent Kevin Brajt, podelili su zaradu od najmanje 550 miliona dolara.

Dok su bili emitovani na kanalu NBC, od 1994. do 2004, "Prijatelji" su bili obavezan TV sadržaj četvrtkom uveče, zajedno sa serijama poput "Sajnfelda" i "Vil i Grejs".

Ipak, samo "Prijatelji" su privlačili u proseku 25 miliona gledalaca za svaku od epizoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: