- Vesti -

Rusija zabranila Diznijev crtani jer je glavni lik gej

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor upozorio je u petak firmu Walt Disney Co da u toj zemlji ne sme da prikazuje i promoviše kratki film "Out" čiji je glavni lik gej jer je u Rusiji zabranjeno prikazivati sadržaj koji su oni ocenili da je štetan za decu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: lazyllama/Shutterstock
Foto: lazyllama/Shutterstock

Traži da se Pepe le Tvor ukine zbog seksualnog uznemiravanja

Roskomnadzor je saopštio da je Dizniju uputio pismo u kom tu kompaniju upozorava da je protivno ruskom zakonu izlagati decu sadržajima koji "podrivaju porodične vrednosti i promovišu netradicionalne seksualne odnose".

Nov napad na bajke: Snežanin princ možda završi kao Pepe le Tvor

"Out" je u SAD-u izašao na kanalu Disney+ u maju prošle godine. Produkcija Disneyja i Pixara, "Out" je sedmi film serijala SparkShorts i prvi kratki film obe firme u kom je glavni lik gej.

Psiholozi otkrili: Ovo su najštetniji crtani filmovi za decu

Dizni nije odmah odgovorio na upit za komentar.

U Rusiji su istopolni odnosi legalni, ali zakon iz 2013. zabranjuje "širenje propagande o netradicionalnim seksualnim odnosima" među mlađom populacijom.

Skandal Pepe le Tvor: "Umesto Tik Tokom, bavimo se junacima naše mladosti"

Organizacije za zaštitu ljudskih prava osudile su taj zakon, rekavši da je doprineo jačanju negativnog društvenog stava prema homoseksualnosti.

Jedan ruki tužilac u ponedjeljak zatražio je zabranu Instagram reklama modne kuće Dolce & Gabbana koje prikazuju istopolne parove kako se ljube.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 145 idi na stranu