Džejmija Olivera vređali pred decom - i to zbog ćuretine

Džejmi Oliver otkrio je da ga još uvek napadaju jer je zabranio pohovanu prerađenu ćuretinu 2005. godine u školskim kantinama.

Život

Izvor: B92

Subota, 29.05.2021.

09:01

Džejmija Olivera vređali pred decom - i to zbog ćuretine
Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Napadi koje doživljava su i verbalni i fizički, kao skorašnji incident, kada su mu na nedavnom putovanju u zoološki vrt dobacili "š***k".

Slavni kuvar (46) vodio je kampanju da školarci dobiju bolje obroke u kantinama, koje je uključilo i zabranu omiljenog ručka sa prerađenom ćuretinom nakon što je utvrdio da ne sadrži dovoljno pravog mesa.

"Ti si g**no od čoveka!": Poznati kuvar otpustio 500 radnika usred pandemijske krize

Takozvani "ćureći tvizlersi" su zabranjeni u školama 2005. godine, što nije prošlo previše dobro kod nekih učenika koji su voleli ovaj obrok.

Otkrio je tokom nastupa u podkastu 12 Pitanja sa Frejzerom Ti Smitom ove nedelje da je to toliko uznemirilo ljude da mu se dešavalo da su ga bukvalno pljuvali na ulici i nazivali "š**kom". "Kada sam šetao po školama kao 28-godišnjak, doživeo sam različita zlostavljanja. Imao sam toliko DNK na leđima svaki dan kad sam se vratio kući ... bilo je mnogo prljavo", prisećao se Oliver gostujući na podkastu.

Kuvar je otkrio da mu neki ljudi koji su u to vreme išli u školu još uvek nisu oprostili što je zbaranio "ćureće tvizlerse" i da ih taj ves i dalje drži.

Gordon Remzi brani cenu svog doručka: "Ako nemate da ga platite, onda ste sirotinja"

"Bio sam pre neki dan u zoološkom vrtu sa decom a dva metra dalje čuo sam 'Eno ga Džejmi Oliver'", rekao je on, pa nastavio:

" Onda je jedna devojka rekla, 'Da, ne sviđa mi se, on je š****. A moja deca su tik do mene i takođe to čuju."

Tada, objasnio je Oliver, devojka mu je prišla i rekla da joj je on "ukrao ćureće tvizlerse".

Oliver je pre nekoliko godina i pokušao da uključi više mesa u ovu vrstuu prerađevine, koji su konačno ponovo predstavljeni prošle godine sa "znatno poboljšanim" sadržajem ćuretine u visini od 67-70 procenata. Ali mnogima se ova zdravija verzija nije svidela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: