Dua Lipu povezuju sa Hamasom, sestre Hadid "antisemite"

Dua Lipa je oštro osudila reklamu u listu "The New York Times", koja ju je zajedno sa sestrama manekenkama Belom i Gigi Hadid optužila za antisemitizam.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.05.2021.

13:15

Dua Lipu povezuju sa Hamasom, sestre Hadid
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Naime, njujorški dnevni list objavio je na celoj stranici kontroverzni oglas koji je zakupila organizacija "World Values Network", koja se bori za širenje univerzalnih jevrejskih vrednosti u politici, kulturi i medijima.

Sporna reklama govori o Lipi i manekenkama Beli i Gigi Hadid kao o "mega influenserkama koje su osramotile jevrejsku državu i optužile Izrael za etničko čišćenje", a na njoj je prikazana fotografija tri žene kako poziraju na crvenom tepihu s naslovom "Upoznajte nove Hamasove influenserske brigade".
Foto: EPA EFE/ DJ JOHNSON
Lipa, koja je u vezi sa Anvarom Hadidom, mlađim bratom poznatih manekenki, odgovorila je na Tviteru da organizacija "World Values Network" besramno koristi njeno ime da lažima ustanovi svoju ružnu kampanju.

"Solidarišem se sa svim potlačenim ljudima i odbacujem sve oblike rasizma", navela je Lipa, britanska pevačica koja je poreklom Albanka sa Kosova.

Sestre Hadid i ona su prethodno podržale Palestinu, domovinu oca manekenki i kritikovale su Izrael tokom nedavnih napada na Gazu. Lipa je na Tviteru izrazila podršku za očuvanje palestinske četvrti Šeik Jara u Jerusalimu.

U odbranu prozvane pevačice i sestara stala je i snažna Instagram platforma "Diet Prada" koja se bavi svetskim modnim pitanjima.

"NY Times, ovo je i suviše uznemirujuće. Ove žene nisu lice Hamasa, a oglas koji ste objavili to implicira. Mislili smo da ste bolji od toga da stavljate živote triju žena u opasnost, ali onda smo se prisetili da ste uzeli novac i od Trampa pa objavili reklamu koja je direktno uticala na pogrešnu osudu petoro afroameričkih tinejdžera, a koja je 1989. godine pozivala na njihovu smrt", navodi se u njihovoj objavi upućenoj njujorškom listu.
"Ako se ne sećate slučaja 'Exonerated 5', pročitajte nešto o tome tokom vikenda", dodaju iz "Diet Prade", aludirajući na slučaj petorice mladića iz njujorškog Harlema, koji su 1989. godine pogrešno osuđeni za silovanje i ubistvo devojke u Sentral Parku.

Mladići su godine života proveli u zatvoru, sve dok ih DNK dokazi nisu neosporno oslobodili krivice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: