Vesti -

Saša Popović: "Da li je realno da od 38 zemalja, samo tri daju glas?"

Komentari na pobednike, članove žirija, kao i na ostale učesnike su glavna tema nakon Evrovizije, ove godine je pobedu odnela Italija, a naše devojke su se plasirale na 15. mesto i ukupno osvojile 102 poena.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli
Foto: Printscreen / TV Prva
Foto: Printscreen / TV Prva

Pročitajte još:

Italija pobednik Evrovizije

"Da li je to bio kokain?"

Grupa "Hurricane", predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije, osvojila je noćas u Roterdamu 15. mesto na tom prestižnom muzičkom takmičenju. Pobedila je Italija, čiji je rok bend "Maneskin" osvojio 524 poena.

Drugo od 26 mesta zauzela je pevačica Barbara Pravi iz Francuske sa 499 poena, a treće predstavnik Švajcarske "Gjon's Tears" sa 432 poena.

Srbija, koju su pesmom "Loco Loco" predstavljale Ksenija Knežević, Ivana Nikolić i Sanja Vučić, završila je takmičenje sa 102 poena, od kojih je 20 dobila od žirija, a 82 od publike. Kad je reč o glasovima žirija, Srbija je dobila 12 poena od Severne Makedonije, sedam od Hrvatske i jedan od Albanije.

Što se tiče glasova publike, Srbija je od publike dobila zavidnih 82 poena.

Srbija je, naime, po 12 poena dobila od gledalaca iz pet zemalja - od "komšija" Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, ali i od Austrije i Švajcarske. Pet poena dodelila nam je publika iz Bugarske, po 4 poena gledaoci iz Italije i Malte, po 3 poena dobili smo od publike iz Nemačke i Francuske. Dva poena dodelila nam je publika iz Australije, dok smo 1 poen dobili od gledalaca iz Švedske. Utisci sa finala se još uvek sumiraju, mnogi smatraju da je Italija pravi pobednik, dok drugi smatraju da su bile i mnogo bolje pesme koje su trebale mnogo bolje da se plasiraju. Upoređivajući njihovo iskustvo sa takmičenjima u muzičkoj industriji direktor Grand produkcije Saša Popović, producent Aleksandar Milić Mili i direktor Color Press Grupe Robert Čoban, komentarisali su događaje za "TV Prva".

"Očekivao sam bolji plasman i mislim da nekako pred samu Evroviziju nismo bili među favoritima,a li posle prve večeri smo skrenuli pažnju, pesma nije bila po ukusu žirija to ja mislim, od 38 zemalja koji su glasali 35 nije dalo ni jedan jedni bod, po sms-u bili smo 9 dobili 82 boda", rekao je Popović.

Hit odgovor Uraganki posle Evrovizije

"Nakon dugo, dugo vremena mi smo konačno dobili jednu pozituivnu selekciju u jednom odabiru koga šaljemo tamo, mi smo već pobedili time što nas predstavljaju ove tri devojke, energija, talenat i lepota. Mislčim da je to jedan put po kojem treba da se bira predstavnik, devojke nas nisu obruikale, osvetlale su nam obraz", rekao je Milić.

"Meni Island nije za četvrto mesto, naše devojke su bile mnogo bolje, po meni su bile za prvih pet ili šest, ali zavisi od pesme, da li će se žiriju to dopasti, ali da li je realno da od 38 zemalja samo tri zemlje da glas, i da nam 35 zemalja ne da ni jedan jedini bod, nemam neko objašnjene osim da se žiriju nije pesma dopala, žao mi je što nisu učestvovale Crna Gora i Bosna jer bi mi u sms-u imali sigurno i više", rekao je Popović.

"Italija je pobedu proslavila u krugu porodice pošte je u toj zemlji i dalje na snazi policijski čas, nije bilo narodnog slavlja. Ja proteklih par godina ne doživljavam Evroviziju na način na koji smo je doživljavali pre 10 godina, ovo je postalo neka druga vrsta subkulture, nekih drugih fenomena, a ne ženske lepote i energije", rekao je Robert Čoban.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu