Sahranjen Đorđe Marjanović

Komemoracija povodom smrti jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih pevača zabavne muzike Đorđa Marjanovića održana je u Skupštini grada Beograda, a Đorđe je sahranjen u u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu pored Džeja Ramadanovskog.

Život

Izvor: B92

Petak, 21.05.2021.

15:13

Sahranjen Đorđe Marjanović
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Porodica, prijatelji i kolege došli su da kažu poslednje zbogom velikanu, a njegova supruga nije prisustvovala sahrani.

Počelo izjavljivanje saučešća porodici Đorđa Marjanovića. Udovica je neutešna i sva u crnini.

Među prvima su na groblje pristigli ćerka pokojnog Marjanovića, njegov kum, kompozitor Vladimir Graić, Goran Stojićević Karamela, Zorana Pavić i brojni prijatelji i poštovaoci lika i dela proslavljenog muzičara.

Od Đorđa Marjanovića oprostile su se njegove kolege i prijatelji na komemoraciji: prof. Nikola Rackov, Olga Marković, prevoditeljka i članica ruskog kluba "đokista", umetnici Minja Subota, Nada Pavlović i Jovan Maljoković.

Đorđe Marjanović je umro u 89. godini u Beogradu, u bolnici, od opšte slabosti, s obzirom na svoje godine. Rođen je u Kučevu 1931, a u Požarevcu završio gimnaziju. Studirao je farmaciju u Beogradu, koju nikad nije završio. Voleli su ga od Beograda preko Moskve, Minska, Sibira, pa sve do Vladivostoka, pa i dalje, na sve strane Evrope. Muzički je umetnik koji ima dva muzeja podignuta njemu u čast - jedan u rodnom Kučevu, a drugi u Moskvi, u vlasništvu "đokiste" Nikolaja Larena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: