Bela i Điđi Hadid među najglasnijima za podršku Palestini

Supermodel Bela Hadid pridružila se protestnoj šetnji sa ljudima koji su izašli na ulice Bai Ridgea u Njujorku u znak podrške Palestini.

Život

Izvor: azra.ba

Nedelja, 16.05.2021.

11:42

Bela i Điđi Hadid među najglasnijima za podršku Palestini
Foto:Shutterstovk/a katz

"Način na koji se oseća moje srce .. Biti u blizini mnogih lepih, pametnih, sa poštovanjem, ljubavlju, ljubaznih i velikodušnih Palestinaca, na jednom mestu, čini se celovitim! Mi smo retka rasa!!", napisala je Bela.

Marširala je sa hiljadama ljudi mašući velikom palestinskom zastavom. Hadid koja je zajedno sa svojom sestrom Điđi jedna od najtraženijih svetskih manekenki, pozirala je sa znakom mira i mahnula rukom dok je masa skandinirala.

Ranije tokom dana Bela je na svom Instagram profilu objavila fotografije sa venčanja svoje bake i deke, zajedno sa slikom svog oca kao dečaka pored svojih sedmoro braće sestara i mame, napominjući kako su izvedeni iz svojih domova u Palestini 1948. godine kada su postali izbeglice u Siriji, zatim Libanu, pa Tunisu.

"Volim svoju porodicu, volim svoju baštinu , volim Palestinu. Izuzetno ću se držati njihove nade za bolju zemlju u svom srcu. Bolji svet za naše ljude i ljude oko njih. Nikada ne mogu da izbrišu našu istoriju. Istorija je Istorija!", napisla je Bela u objavi na društvenoj mreži.
Objavila je i još jedan emotivan post u znak podrške očevoj domovini uključujući sliku suza koje su joj tekle niz lice.

"Ne možete da dopustite da budete neosetljivi na posmatranje oduzimanja ljudskog života. Jednostavno ne možete. Palestinski životi su životi koji će pomoći u promeni sveta. A njih nam uzima druga #freePalestine", napisala je ona.

I Điđi je na svom profilu objavila nekoliko storija.

Takođe i ostale slavne ličnosti su pružile podršku narodu Palestine.

Dua Lipa, koja se zabavlja sa rođenim bratom sestara Hadid, podelila je #SaveSheikhJarrah hešteg na svojim Instagram pričama tokom vikenda, pozivajući se na kvart u Jerusalimu koji je dom mnogih Palestinaca koji su suočeni s iseljenjem.

Pevač "Weeknd" je podelio umetničko delo na svojoj Instagram priči sa misijom "zaštiti Jerusalim" u znak podrške Palestincima koji su raseljeni.

Zvezda "Igre prestola" Lina Hidi, koja je glumila Sersei Lanister u hit HBO seriji, podelila je sliku palestinske devojke koja maše zastavom. Grafika je sadržala reči "Save Sheikh Jarrah" i "Cionist Israel Apartheid".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: