Afera NBS: Sutra prvi svedok

Istražni sudija će sutra saslušati Vladimira Cizelja iz TBI grupe, u okviru istrage protiv bivšeg viceguvernera NBS Dejana Simića.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 19.01.2006.

12:39

Default images

Bivši viceguverner NBS Dejan Simić osumnjičen je za primanje mita od 100.000 evra i 14. januara određen mu je pritvor do 30 dana. Istog dana pritvor je određen i funkcioneru SPS Vladanu Zagrađaninu, osumnjičenom za pomaganje u davanju mita.

Cizelj je, kako navode pojedini mediji, sa policijom ugovorio akciju u kojoj je uhapšen Simić, nakon što su mu čelnici NBS navodno tražili mito kako ne bi oduzeli dozvolu za rad preduzećima u kojima TBI grupa ima akcije.

SPS: Podrška Dačiću

Socijalisti podržali Ivicu Dačića, ali su suspendovali Vladana Zagrađanina sa svih funkcija u stranci.

Izvršni odbor Socijalističke partije Srbije prihvatio je izveštaj predsednika Glavnog odbora stranke Ivice Dačića i veruje da on nije umešan u aferu povezanu sa hapšenjem bivšeg guvernera Narodne banke Srbije. Kako se navodi, zbog "učešća u aferi" Vladan Zagrađanin je suspendovan sa svih operativnih i poslova u stranci do okončanja postupka.

Bivši programski direktor SPS Zagrađanin osumnjičen je za pomaganje u davanju mita bivšem viceguverneru NBS Dejanu Simiću. Obojica su uhapšena 11. januara, a tri dana kasnije im je određen pritvor do 30 dana.

Sednica IO SPS održana je juče u Beogradu, a prisustvovali su joj i poslanici stranke u Skupštini Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: