Namerno kašljao na bivšu ženu, zarazio je koronom - sad će da robija

Muškarac u Austriji (63) osuđen je jer je namerno zarazio svoju bivšu suprugu (70) koronavirusom tako što je kašljao na nju.

Život

Izvor: B92

Sreda, 12.05.2021.

09:13

Namerno kašljao na bivšu ženu, zarazio je koronom - sad će da robija
Ilustracija/Foto: Shutterstock/file404

Portparol regionalnog suda u Lincu rekao je da je 63-godišnjaku izrečena devetomesečna kazna zatvora, uslovno na tri godine, piše Asošiejted pres.

Muškarac je osuđen za pokušaj nanošenja teške telesne povrede zbog namernog zaražavanja žrtve kovidom 19, prošle godine u novembru, dok su još živeli u istoj kući, a pre nego što je razvod okončan.

Optuženik, čije ime nije objavljeno, kašljao je nad 70-godišnjakinjom nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus, rekao je portparol suda.

Muškarac je takođe osuđen zbog pretnji žrtvi i lakše telesne povrede kada ju je uhvatio za vrat i nagovarao da napusti njihovu zajedničku kuću.

Naloženo mu je i da plati 1.000 evra odštete svojoj bivšoj supruzi, koja se u međuvremenu oporavila od infekcije kovidom 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: