Odmah nakon razvoda Melindi Gejts leglo 1,8 milijardi dolara

Investiciona kompanija Billa Gejtsa prebacila je 1,8 milijardi dolara u deonicama supruzi Melindi istog dana kad je par objavio razvod nakon 27 godina braka.

Život

Izvor: index.hr

Četvrtak, 06.05.2021.

08:32

Odmah nakon razvoda Melindi Gejts leglo 1,8 milijardi dolara
Foto:EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Vest o iznenadnom razvodu para odjeknula je u svetskoj javnosti, kao i nagađanja koliko novca će dobiti Melinda Gejts.

"Kaskejd investment holding" (Cascade Investment holding), kompanija koju je saosnivač Majkrosofta, osnovao za upravljanje velikim delom svoje finansijske imovine, prenela je u ponedeljak više od 14 miliona deonica "Kanadske nacionalne železnice" Melindi Gejts, piše Njujork post.

Istog dana Melindi Gejts prosleđeno je i 2,9 miliona deonica "Auto-nejšena" (Autonation), što je oko tri posto ukupnih deonica kompanije.

Na osnovu cena deonica u sredu, deonice "Kanadske nacionalne železnice" vrede više od 1,5 milijardi američkih dolara, a deonice "Auto-nejšena", kompanije sa sedištem na Floridi koja prodaje automobile, procenjuju se na više od 300 miliona američkih dolara.

Par koji je ranije ove nedelje predao papire za razvod nije imao predbračni ugovor. Umesto toga potpisali su sporazum o razdvajanju radi podele imovine i poseda, ali uslovi tog sporazuma nisu javno objavljeni u sudskim dokumentima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: