Humanitarna akcija: 500 dinara za vađenje krpelja VIDEO

Lepo je vreme, češće se družimo u prirodi, pa i u kragujevačkoj hitnoj pomoći moraju da se pobrinu za sve više onih koje su ugrizli krpelji. Vađenje krpelja se naplaćuje, ali u Kragujevcu to nije zarada, već prikupljeni novac ide u humanitarne svrhe.

Život

Izvor: B92, Prva TV

Sreda, 05.05.2021.

09:49

Humanitarna akcija: 500 dinara za vađenje krpelja VIDEO
Foto: Printscreen/Prva TV

Lepo vreme i sunčani dani znatno su uticali na učestalu pojavu krpelja u parkovima i na zelenim površinama u Kragujevcu. Prema rečima doktorke Slađane Vlajović, dešava se da u jednom danu, odnosno, na dnevnom nivou imaju 5, 6 do 10 slučajeva ujeda krpelja. U takvoj situaciji, dr Vlajović ističe da:

"Ne bi trebalo paničiti, jer sam ujed ne ugrožava život osobe. Međutim, svakako bi se trebalo javiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi, kako bi se ujed sanirao".

Ono što se ne preporučuje prilikom ujeda krpelja je:

"Da se krpelj ne vuče ili, pak, kida dok se nalazi u koži pacijenta, jer se situacija može samo pogoršati", ističe doktorka za TV Prvu.

Ono što je karakteristično za cenu vađenja krpelja, koja iznosi 500 dinara, je da prikupljeni novac ide u dobrotvorne svrhe, odnosno, dečaku Gavrilu Đurđeviću.

Konačno, gradske uprave će tokom letnjeg perioda u gradu na Lepenici, organizovati tri akcije za suzbijanje krpelja - u junu, julu i avgustu.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: