- Vesti -

Potpuna ironija: Kejtlin Džener kritikuju zbog njenih transfobičnih stavova

Kejtlin Džener ne želi da se transrodne devojčice i devojke takmiče u ženskim sportovima jer su "biološki muškog pola" i internet nije ostao ravnodušan na tu izjavu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kejtlin Džener se suočava sa reakcijama trans-aktivista i saveznika, nakon što je trans-devojke nazvala "biološkim dečacima". Misli se da je time podržala antitrans predloge koji bi zabranjivali transrodnoj deci da igraju u sportskim timovima koji se podudaraju sa njihovim rodnim identitetom.

"Ovo je pitanje pravičnosti“, rekla je Kejtlin Džener, pa dodala:

"Zbog toga se protivim biološkim dečacima koji se u školi takmiče u ženskim sportovima. To jednostavno nije fer. I u našim školama moramo zaštititi ženski sport."

Kasnije u subotu, Kejtlin Džener je tvitnula da nije očekivala to pitanje, ali da je potpuno jasno koji su njeni stavovi.

Kejtlin Džener, koja se sama transžena i pre tranzicije je bila uspešan sportista, izjavila je ovo u trenutku talasa antitransrodnih zakona širom zemlje, od kojih su mnogi usredsređeni na transrodne mlade u sportu.

Od marta, Kampanja za ljudska prava izvestila je da postoje 192 zakona protiv LGBTK+ osoba koji su u razmatranju da se usvoje u državnim zakonodavstvima širom Sjedinjenih Država.

Od toga, rekordna 93 zakona direktno ciljaju transrodne osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu