- Vesti -

Nesvakidašnja pojava: Petao Pirgo umesto da kukuriče počeo da leži na jajima FOTO

U kokošinjcu Veskovića iz sela Koštunići do skoro se znalo "ko kosi, a ko vodu nosi", ali sve se promenilo kada je pevac Pirgo umesto da kukuriče počeo da kvoče i leži na jajima. Domaćini se nisu mogli čudom načuditi kako je ovaj miljenik jata "promenio pravac" i "skrenuo sa puta".

Izvor: RINA
Podeli
Foto: Rina
Foto: Rina

"On je ranije samo pevao, budio pola sela svojim kukurikanjem. Nije mu bilo premca. A onda se promenio, kad padne veče dođe u kokošinjac, legne na jaja i tu ostane celu noć. Ujutru kad se probudi malo ponovo kukuriče i tako u krug. Preko dana se ponaša kao pevac, a uveče kao kokoška. Svi smo ostali u čudu", kaže za RINU Slavica Vesković, vlasnica ove čudnovate pernate životinje.

Foto: Rina
Foto: Rina

Zbog nesvakidašnjeg ponašanja svog petla u problemu su domaćini iz ovog sela podno Suvobora. Kokoške snesu jaja i umesto da ih Veskovići pokupe i iskoriste, pevac Pirgo legne i ne popušta, pa sada umesto jaja mogu možda i da očekuju piliće.

Foto: Rina
Foto: Rina

"On nekoliko sati leži na tim jajima i mi sada nismo sigurni da li možemo da ih iskoristimo, kakva su. Nismo ih razbijali da vidimo šta je unutra. U svakom slučaju za Vaskrs smo dokupljivali jaja zbog Pirga, iako imamo naša domaća. Ne znamo do kad će ovo stanje trajati, nadamo se da će se uskoro pevac vratiti na staro", rekla je Slavica.

Foto: Rina
Foto: Rina

Međutim, ovaj pevac sa Suvobora je samo jedan od onih koji i nisu baš "pravo muško", jer se identičan slučaj pojavio i pre dve godine u Trebinju. Prema rečima veterinara reč je o hermafroditizmu, izuzetno retkoj pojavi dvopolnosti. Hermafroditizam je uobičajeniji kod svinja i koza, a kod pernatih životinja se vrlo rijetko javlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu