Vesti -

Preminuo kompozitor Aleksandar Banjac

Poznati klavijaturista, kompozitor i aranžer, Aleksandar Banjac (45) iznenada je umro, a vest o njegovoj smrti saopštile su kolege koje se od ovog muzičara opraštaju na društvenim mrežama.

Izvor: B92
Podeli

"R.I.P. Aleksandar Banjac... Pa kako bez ikakve najave i pozdrava Baki??? Boli ova vijest Baki i guši... Gospod nek se smiluje tvojoj duši... Sviraj klavir, sviraj bas, gdje god to sada bilo, sviraj...putuj Baki... Počivaj u miru Baki...", napisao je na tviteru Vlado Georgiev.

Banjac je rođen 22. decembra 1976. godine u Ćupriji. Veliki talenat i interesovanje za klavijature je iskazao u osnovnoj školi.Srednju muzičku školu "Isidor Bajić" završio je u Novom Sadu, a potom je upisao Akademiju umetnosti, muzički odsek Kompozicije u klasi Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara.

Bio je član "Vojvođanskog omladinskog orkestra" kao i "Big Band-a RTV Novi Sad". Sarađivao je sa Majkl Kerstingom iz nemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom.

U prvoj polovini ’90-ih član sastava "Revir", potom od 1996. klavijaturista veoma uspešnog novosadskog fank/r&b benda "Colibri" sa kojim je obišao celu zemlju. Poslednjih nekoliko godina stalni je član grupe Tanje Jovićević - "Oktobar 1864".

Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na preko 40 albuma pop muzike (Goca Tržan, Tanja Banjanin, Xenia, Elvis J.Kurtović…).

Zdravku Čoliću se pridružio 2007, na trećem koncertu na beogradskoj "Marakani". Od ostalih saradnji izdvajaju se one sa Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević...

Bio je u braku i ima dvoje dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu