Vesti -

Štajnfeld o detaljima napada: "Držao me je za ruku posle svega, srećan, tražio je da mu pevam"

U dokumentarnom filmu "Zaceli me" ("Hold me right") Danijele Štajnfeld predstavljenom ove nedelje beogradskoj publici, otkriveni su nepoznati detalji samog seksualnog napada koji je doživela od tada neimenovanog kolege - a glumica je u njega uključila i snimak koji je nastao samo dan nakon silovanja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Festival evropskog filma Palić/Promo
Foto: Festival evropskog filma Palić/Promo

"Prošle noći se desilo nešto užasno. Još uvek sam zbunjena i u šoku. Trebalo je da osetim da ovo smera, govorio mi je od 2010. da me želi. Ja sam njemu govorila da ja njega ne želim. Govorila sam i da nisam zainteresovana, da imam dečka, da ne želim nikakvu vezu s njim, što i jeste bilo tako", započela je Danijela, a onda ispričala i stravične trenutke samog napada:

Štajnfeld: "Pitajte me o mom seksualnom napadu" FOTO

"Govorila sam mu da stane sve vreme, da se plašim, da ne želim to, toliko puta sam mu govorila "ne". Saterao me je uza zid, počeo je da me mazi i pipa svuda po telu, zavukao je ruku u moje gaće. Nakon toga je sve vreme pokušavao da omalovaži šta se desilo i pravio se da je sve u redu. Kad smo se vraćali nazad, njegova žena je zvala sve vreme, a on je samo mene držao za ruku i govorio kako je srećan i zahvalan, smešio mi se. Tražio je da mu pevam, i jesam. U tom trenutku više nisam bila ljudsko biće. I dalje se sećam trenutka kad sam izašla iz njegovog auta i spustila noge na zemlju. Mislila sam kako je čudesno da sam živa i da je sve gotovo."

Otkrila je da je dugo planirala da nađe način na koji će dokazati ko ju je silovao.

"Danijela Štajnfeld ništa ne mora i ništa ne treba"

"Odlučila sam da ću naći dokaz da bi mi ljudi verovali. Da ću naći način da dođem do dokaza. Svi prijatelji su mi govorili da nema šanse da ću u tome uspeti i da je dosta vremena prošlo da bilo šta dokažem. Da ću staviti sebe u jako nesigurnu i opasnu situaciju i da nema poente da to radim, da neću dobiti ništa iz toga. Ali sam onda odlučila da ga snimim."

Na kraju filma, Danijela u razgovoru s drugim žrtvama koje su takođe doživele silovanje kaže da je uspela da se oseti slobodnom tek nakon dugog rada na sebi, ali i kada je pronašla snagu da oprost, navodi "Blic".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu