Preminuo glumac Damjan Diklić

Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je danas, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović, koja se oprostila od njega.

Život

Izvor: B92

Sreda, 21.04.2021.

18:23

Preminuo glumac Damjan Diklić
Printskrin: TV Prva

Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je danas, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović, koja se oprostila od njega. "Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične muzike, kreativno biće, dobar i veran drug. Damjan je igrao mnoštvo uloga na francuskom i srpskom jeziku, tečno je govorio makedonski. Uspeh je, između ostalog, ostvario i u ulogama u predstavi "Joue dans Complicités" koju je, pune četiri godine, igrao u Belgiji i Francuskoj i na turnejama u Italiji i Srbiji, kao i u predstavi "Beogradska trilogija" Teatra levo u Beogradu. Damjan je bio duhovit i nežan, pametan i svojeglav, samostalan, avanturista, umetnik posebne vrste. Njegovim preranim odlaskom izgubili smo iskrenog, hrabrog čoveka, koga nećemo zaboraviti. Tugujemo danas svi uz Anu, Backa i Janu, uz celu porodicu u Francuskoj, Srbiji i Makedoniji, uz njegove prijatelje i poštovaoce, kao ljudi koji smo imali sreću da nam Daki dotakne život. Vidimo se, lepi druže naš", napisala je ona na svom Fejbuku. Podsetimo, Damjan Diklić živeo je sa Daunovim sindromom i bio veliki podstrek za sve sa tim problemom.

Igrao je u predstavi "Beogradska trilogija" Biljane Srbljanović u ulozi beskućnika. Obožavao je muziku, a kako je rekao gostujući na Televiziji Prva, omiljeni pevač mu je bio Zdravko Čolić.

"Shvatio sam da želim da se bavim glumom kad sam bio mali. Prvi put sam glumio u pozorištu kod Ljubice Beljanski, a glumio sam u Francuskoj i u Belgiji, gde sam igrao mađioničara", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: