- Vesti -

Oglasila se Milena Radulović nakon optužnice protiv Miroslava Aleksića

Glumica Milena Radulović oglasila se nakon što je podignuta optužnica protiv Miroslava Aleksića i navela da ju je očekivala.

Izvor: B92
Podeli
Foto: e-stock/ Konstantin Bacetic
Foto: e-stock/ Konstantin Bacetic

"S obzirom na broj prijava i broj devojaka koje su se javile, spremne da svedoče o svojim iskustvima s Miroslavom Aleksićem, podizanje optužnice za mene je potpuno očekivano", kaže Milena Radulović.

Ona ističe da je od prvog dana kada je izašla javno i kada su druge devojke progovorile, bila svesna da rade pravu stvar.

"Nisam mislila o eventualnim posledicama, o pretnjama, pritiscima. Nisam se plašila, bila sam svesna onoga što radimo, jer govorimo istinu", navodi ona za "Blic".

Kaže i da su Iva Ilinčić, ona i ostale devojke uradile sve što je do njih, kao i da je sada sve na sudu.

Foto: Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS
Foto: Profimedia/Sergei Karpukhin/TASS

Pročitajte još:

Produženo: Miroslav Aleksić ostaje u pritvoru

Ispovesti drugih žrtvi Mike Aleksića: "Tražio mi je da ustanem i da se okrenem"

Tihomir Stanić o Mileni Radulović: "Tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje - to je zločin!"

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv Miroslava Aleksića. Kako je saopšteno, njemu se na teret stavljaju dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

"Predloženo je produženje pritvora prema okrivljenom", saopštilo je Više javno tužilaštvo.

O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Milena Radulović: "Kad smo imale 13-14 godina, Mika Aleksić bi nas propitivao da li imamo seks"

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović, koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je tada rekao punomoćnik Milene Radulović, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpele "psihičke patnje visokog itenziteta".

Preti mu 15 godina robije

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja, predviđene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Posle podrške - napadi: Užasne poruke Mileni Radulović nakon njene ispovesti

Milena Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 148 idi na stranu