Matematika nikad lakša, a "krivac" je Stefan VIDEO

Đaci se uglavnom dele na one koji kapiraju i vole matematikui one koji od nje beže kao "đavo od krsta". Profesori, od kada je sveta i veka, čupaju kosu i smišljaju načine kako da deci približe ovu zanimljivu nauku, bez koje u modernom svetu, ništa ne bi bilo moguće?

Život

Izvor: B92, Prva TV

Sreda, 21.04.2021.

10:58

Matematika nikad lakša, a
Foto:Printscreen/Prva televizija

Asistent Elektrotehničkog fakulteta Stefan Spalević je uspeo da spoji matematiku i repovanje i na taj način ovu nauku učinio pristupačnijom.

Ideja da počne da radi ovako nešto nastala je iz talenta koji je Stefan posedovao jer je završio osnovnu muzičku školu, a nakon toga kratko izučavao psihologiju i osmislio ovaj način učenja, a cilj je da ovu nauku približi učenicima i nastavu učini zanimljivom.

Ankete na fakultetu potvrđuju da se studentima ovakav vid učenja veoma dopada, a i komentari na društvenim mrežama takođe govore o pozitivnim utiscima šire javnosti.

Stefan je za Jutarnji program TV Prva izjavio da se nada da će ova metoda da zaživi i na drugim predmetima, a kako je napomenuo podržavaju ga dekan i profesori sa katedre.

Za Prvu televiziju Stefan je predstavio i svoje najnovije pesme koje možete da poslušate u video-snimku:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: