Kraljica donela neočekivanu odluku za Harija i Vilijama

"Ovo je sahrana i ne želimo da se pretvori u praćenje drame. Odluka je donesena i ona odražava želje njenog veličanstva", saopštio je zastupnik Bakingemske palate.

Život

Izvor: index.hr

Petak, 16.04.2021.

14:19

Kraljica donela neočekivanu odluku za Harija i Vilijama
Foto:Shutterstock/Lorna Roberts

Elizabeta je odlučila da na sahrani princa Filipa njeni unuci Hari i Vilijam neće biti jedan pred drugog.

Na poslednjem ispraćaju njihovog dede, koji će se održati ove subote sa početkom u 15 sati u kapeli svetog Jurija u Vinsdoru, između njih će stajati njihov bratić, Petar Filips. Petar je najstariji unuk kraljice Elizabete i princa Filipa, sin princeze Ane. Prinčevi neće sedeti zajedno ni u kapeli već će Vilijam ući prvi.

Ovu neobičnu odluku, mnogi su, navodi "Dejli Mejl", protumačili kao propuštenu priliku da se pokaže kako je porodica ujedinjena u vreme tragedije, a drugi smatraju kako su prinčevi sami tražili da ih razdvoje.

Kraljevski biograf Hugo Vikers smatra da su Fillipsa namerno izabrali da stoji između braće sa idejom da će ih on zbližiti.

"Piter Filips se odlično snašao s prinčevima nakon Dajanine smrti, pa mislim da bi i sada mogao dobro da se pokaže", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: