Kraljica odlučila šta će Hari obući na sahrani princa Filipa

U takvim prilikama članovi kraljevske porodice su u vojnim odelima, ali problem se pojavio oko prinčeva Harija i Andreja.

Život

Izvor: Jutarnji.hr

Četvrtak, 15.04.2021.

15:47

Kraljica odlučila šta će Hari obući na sahrani princa Filipa
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant, FILE

Britanska kraljica Elizabeta presudila je u polemici koja je nastala oko odeće muških članova kraljevske porodice na sahrani njenog supruga princa Filipa, preneli su u četvrtak britanski mediji.

Princ Filip umro je prošle nedelje u 99. godini i njegova sahrana će biti u dvorcu Vinzdor u subotu.

Tradicionalno u takvim situacijama članovi kraljevske porodice su u vojnim odelima koje odražavaju počasne vojne titule, ali se sada problem pojavio oko vojnih odela prinčeva Harija i Endrua.

Hari (36) koji je napustio kraljevske dužnosti i izgubio je vojna pokroviteljstva nakon što je odselio u SAD sa suprugom Megan i sinom Arčijem, prema britanskim medijima, želeo je da dedu isprati u uniformi koju je nosio za svoje venčanje.

Endru (61) koji se povukao iz službenih kraljevskih dužnosti nakon skandala vezanog za američkog bogataša Džefrija Epstajna optuženog za podvođenje devojaka, prema medijima želeo je da na očevoj sahrani bude u admiralskoj uniformi.

Priču je dodatno zakomplikovalo to što su dvojica prinčeva jedini koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, Hari u Avghanistanu i Endru 1982. u sukobu na Falklandskom ostrvu.

Bukingemska palata odbila je da komentariše, ali je Daily Mail prenio da je kraljica odlučila da će svi muški članovi biti u tamnim odelima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: