Tragična sudbina jedne od najvećih dečjih zvezda devedesetih

Jedan od najperspektivnijih dečijih glumaca 1990-ih, Kristofer Petije, trebalo je da ima blistavu karijeru.

Život

Izvor: B92

Sreda, 31.03.2021.

12:55

Default images

Svoju najzapaženiju ulogu ostvario je u komediji iz 1991. godine "Don't Tell Mom the Babysitter's Dead" sa Kristinom Eplgejt. Glumio je još i u filmovima "Boys" i seriji "The Young Riders", gde je tumačio lik mladog odmetnika Džesija Džejmsa.

Petije se probijao u svetu glume isto kada i njegovi prijatelji Leonardo Dikaprio i Tobi Megvajer. Pored toga što su se družili, njih trojica su često i konkurisali za iste uloge.

Kritičari su mu predviđali svetlu budućnost u Holivudu, ali je, nažalost, doživeo tešku sudbinu mnogih koji postanu zvezde tako mladi.

U tinejdžerskim godinama, Petije je ušao u svet droge, iz kog više nikada nije u potpunosti izašao. Preminuo je 2000. godine od predoziranja, a imao je samo 24 godine u tom trenutku. Obdukcija je pokazala da je kombinovao kokain, propoksifen i dijazepam, što ga je koštalo života, prenosi portal Showbuzz.

Njegovo telo je kremirano, a pepeo je posut po Topanga Kanjoj bulevaru, u Santa Monici.

Petijeova poslednja uloga bila je u jednoj epizodi serije "Sudija Ejmi" iz 1999. godine, a nakon što je preminuo, njegov učitelj glume Kevin Mekdermot osnovao je stipendiju koja nosi njegovo ime, i kojom se pomaže i drugim malim glumcima da upišu školu koju je Petije prošao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: