Optužbe i odbrane na račun anesteziologa: "Moje iskustvo je potpuno drugačije" VIDEO

Velika prašina podigla se posle izjave jedne žene koja je na svom profilu na Instagramu objavila razne neprijatnosti koje je navodno doživela tokom porođaja u Narodnom frontu od anesteziologa.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

15:09

Optužbe i odbrane na račun anesteziologa:
Foto: Printscreen/Prva TV

Ovo je jedna strana priče, koja još nije sudski dokazana. I mnoge žene su podržale ovu objavu i javile se sa sličnim iskustvima kod istog doktora.

Ipak, emisiji 150 minuta se javila jedna novinarka koja im je ispričala potpuno suprotno mišljenje. Njenu izjavu prenosimo u celosti:

"Poštovana redakcijo '150 minuta', obraćam Vam se ovim putem jer od juče u medijima čitam napade i slobodno mogu reći linčovanje doktora Tome Krainovića, anesteziologa iz bolnice Narodni Front. Ako oni koji su bili nezadovoljni imaju pravo da u medijima iznesu svoje iskustvo mislim da u tom slučaju imam pravo i ja da iznesem svoje.

Ja sam se porađala u istoj bolnici pre tri godine i doktor Krainović mi je davao epiduralnu anesteziju. Moram priznati da je moje iskustvo potpuno drugačije. Taj čovek je sve vreme bio uz mene od momenta kada sam ušla u porođajni boks pa sve dok nisam bila prebačena u sobu. Dok mi je davao anesteziju, objašnjavao mi je šta treba da uradim i zbog čega. Dok sam čekala da sam porođaj počne sve vreme me je obilazio i kontrolisao kako reagujem.

Njegov način komunikacije nikako nisam doživela kao uvredljiv već kao način da se opustim i lakše prevaziđem strah od porođaja. Moram da naglasim da o nasilju bilo koje vrste nema ni govora. Sva tri dana koja sam provela u bolnici doktor Krainović me je obilazio i proveravao kako se osećam. Ono što mi je posebno značilo jeste to da je fotografisao bebu kada sam se porodila i da zahvaljujući njemu imam taj trenutak sačuvan za ceo život. Bez želje da osporavam bilo čije iskustvo, samo želim da ispričam i svoje koje je potpuno suprotno. Strašno bi mi bilo žao da na osnovu jednog iskustva bude ukaljano ime i karijere jednog vrsnog stručnjaka. A medije molim da ako već daju prostora onima koje optužuju u javnosti, a ne u tužilaštvu, da onda makar daju prostora da se čuje i druga strana".

U jutarnjem programu je gostovao i dr Radomir Aničić, koji se osvrnuo i na priču novinarke Mine Smiljanić, koja je na svom profilu na Instagramu podelila nimalo lepo iskustvo. Naime, prema njenim navodima, nju je tokom porođaja maltretirao anesteziolog dr Tomislav Krajinović, udarao ju je i vređao, te je tako postala, kako kaže, žrtva akušerskog nasilja.

"U ovakvoj situaciji klinika postupa u okviru svojih pravnih regulativa, pokreće postupke koji podrazumevaju ispitivanje svih činjenica, a nakon toga javnost će biti informisana. Kada se dobije od pacijenta žalba pokreće se procedura, najbolje je da se to sačeka. To je u interesu i te novinarke koja se žalila i kolege", kazao je Aničić. Podsetimo, novinarka i influenserka Mina Smiljanić pre tri meseca je na svet donela ćerku, a njeno iskustvo tokom porođaja, kako tvrdi, nimalo nije lepo.

Kako je napisala na Instagramu, nju je tokom porođaja maltretirao anesteziolog dr Tomislav Krajinović, udarao ju je i vređao, te je tako postala, kako kaže, žrtva akušerskog nasilja.

Ona je pozvala sve žene koje su imale takva i slična iskustva da progovore o tome kada budu bile spremne, jer takve stvari ne smeju da se dešavaju.

Evo šta o tome kažu iz "Narodnog fronta".

"Klinika nije dobila nikakvu zvaničnu prijavu od pacijentikinje na rad dr Tome Krajinovića. Ako se to bude desilo, Klinika će sprovesti čitav postupak u skladu sa zakonom, uključujući utvrđivanje odgovornosti i sankcionisanje određenog ponašanja. Mi kao kuća, iako nam je jako krivo kada neko najlepši dan u životu, odnosno rađanje svog deteta doživi kao tremu, ne možemo da postupamo prema navodima iz novina", rekli su.

Na pitanje da li će anesteziolog dr Krajnović snositi sankcije, ukoliko se njeni navodi pokažu kao istiniti, iz GAK "Narodni front" odgovaraju:

"Preduzećemo sve u skladu sa zakonskom procedurom, ako i kada budemo dobili zvaničnu prijavu na rad pomenutog lekara. Odnosno, postupićemo onako kako Zakon o radu nalaže, uključujući disciplinski postupak, utvrđivanje odgovornosti, sankcije", istakli su iz Narodnog fronta i dodali da nemaju evidenciju da se do sada neko od pacijenata žalio na njegov rad.

"Do sada se niko nije žalio na rad dr Krajinovića pismenim putem. Mi nemamo prijave na rad pomenutog lekara u pismenoj formi koja je zakonski osnov za bilo kakvo reagovanje. Nismo u stanju da spekulišemo da li su pacijenti zadovoljni ili nisu zadovoljni njegovim radom i ne možemo da se oslanjamo na komentare na društvenim mrežama. Jedino što kao institucija možemo da kažemo jeste da nam je krivo što je pacijentkinja sa takvim osećanjem napustila našu kuću koja se zaista maksimalno trudi da svakom pacijentu pruži vrhunsku uslugu. Nemojte da zbog potencijalnog dela jednog pojedinca trpi ovakva ustanova", zaključili su oni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: