Ispred doma Tozovca: "Mnogo Morave će poteći dok se ne rodi opet takav čovek"

Legendarni pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je danas u 86. godini, a ispred njegovog doma došle su kako novinarske ekipe tako i prijatejli koji žele da izjave saučešće njegovoj supruzi Emiliji i ćerki iz prvog braka.

Život

Izvor: B92

Utorak, 06.04.2021.

13:30

Ispred doma Tozovca:
Foto: Printscreen/TV Prva

Emilija je jako potresena pa nije mogla da da izjavu za medije, ali venčani kum, koji je stigao u međuvremenu, rekao je da ga je tužna vest iznenadila i da će Tozovca pamtiti kao večitog šarmera, nekoga ko je voleo život i ko je bio neprikosnoven stvaralac.

Estrada se oprašta od velikog Tozovca: "On je za mene prvi i najbolji", "Hvala za sve čika Tozo"

Među prvima su došli Merima Njegomir, koju je Tozovac venčao i sa njom radio na njenoj prvoj ploči.

Rekla je da neće zaboraviti godine rada i lepog druženja, i kako ju je, iako smo izgubili mnoge umetnike u poslednje vreme, ovo pogodilo više nego bilo šta.

"Ovo je najjača emocija, nisam se nadala, izašao je iz bolnice i bio je kod kuće, ali pozlilo mu je i prebačen je na VMA i tu je preminuo"; rekla je Merima Njegomir za TV Prvu, pa dodala:

"Ja ga osećam kao najbliskijeg člana porodice, bio je cele karijere sa mnom. Bio mi je kum na venčanju, uvek me je savetovao".

Poslednji intervju Tozovca: "Voleo bih da me puste da umrem kod kuće"

Merima Njegomir je navela da ovakav velikan narodne muzike zaslužio komemoraciju u Skupštini grada Beograda.
Foto: Printscreen/TV Prva
Među brojnim poznatim ličnostima koji su se pojavili u domu Živkovića je i Dragan Kojić Keba,

Rekao je za TV Prva da žali kao svi koji su poznavali Tozovca, kao i cela Srbija.

"Moja sećanja su neizbrisiva, upoznao sam ga na svom prvom solističkom koncertu u Beogradu i doživeo ogromno zadovoljstvo kada sam ga video", izjavio je Kojić.

Misli da je smrt Tozovca veliki gubitak, nenadoknadiv.

"Siguran sam da itekako ima mlađih koji će jednog dana dostići i prevaziđu sve nas starije ali dosta Morave će proteći dok se ne rodi opet takav kompozitorski i muzički lik kao što je on", naveo je pevač, pa dodao:

"Toza je imao scenski nerv, šarmer, zabavljač, plenio je i kao čovek i kao muzičar, on je imao moć da se prilagodi svima. Zadužio nas je sve svojom pesmom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: