- Vesti -

"Malo pevam, malo pričam, malo šarmiram..."

Narodni pevač i harmonikaš, Predrag Živković Tozovac izgubio je bitku sa koronavirusom u 85. godini.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Prva TV
Foto: Prva TV

Pročitajte još:

Anesteziolog u KBC "Dragiša Mišović": "Tozovac je stabilno, na intenzivnoj nezi"

Mediji: Tozovac u bolnici u teškom stanju, zaražen koronavirusom

Oglasila se Tozovčeva supruga: "Izgubila sam sa njim deo života, nemam snage"

On je neko vreme bio u bolnici na kiseoniku, a pre nekoliko dana izjavio je da bi voleo da ga puste kući kako bi dostojanstveno umro.

Tozovac se 2019. godine susreo sa zdravstvenim problemom i tada je morao da operiše glasne žice, nakon čega se uspešno oporavljao.

Estrada se oprašta od velikog Tozovca: "On je za mene prvi i najbolji", "Hvala za sve čika Tozo"

"Prvo moram u isto vreme kad se rodi misao, da misao proveri moje zdravlje i mentalno i fizičko. I to moje vodolijsko raspoloženje", da li ću se ja veseliti pre, za vreme i posle koncerta, to je moj motiv. Što se tiče pevanja, mogao bih i sada da pevam dva, tri sata. Ja malo pevam, malo pričam, malo šarmiram, malo publika peva i onda lako napravim žurku od nekoliko sati iliti, srpski rečeno, zabavu. Tako da - mogao bih", govorio je Tozovac i isticao da jedva čeka da se lati mikforofona.

Ispred doma Tozovca: "Mnogo Morave će poteći dok se ne rodi opet takav čovek"

"Naravno da ću moći da pevam. Evo, dogovaram se o nastupu za Novu godinu. Pevaću u Zemunu u jednom lokalu", pohvalio se pevač tada.

Predrag Živković Tozovac bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama "Tražiću ljubav novu", "Vlajna", "Jesen u mom sokaku", "Mirjana", "Ti si me čekala", "Violino ne sviraj", "Ovamo Cigani", "Oči jedne žene", "Prazna čaša", "Jeremija" i drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu