Džejms Čarls opet u centru skandala: "Nisam znao da su maloletni"

Džejms Čarls u novom videu na svom Jutjub kanalu priznao je da se dopisivao sa 16-godišnjim dečacima nakon što je šest maloletnih lica izašlo u javnost i reklo da im je influenser slao neprikladne fotografije.

Život

Izvor: B92

Subota, 03.04.2021.

10:16

Džejms Čarls opet u centru skandala:
Foto: EPA-EFE/ NINA PROMMER

Popularni jutjuber priznao je da je slao eksplicitne seksualne poruke i fotografije dvojici 16-godišnjaka.

"Potpuno sam svestan svojih radnji i zašto su pogrešne", kazao je 21-godišnji influenser u snimku koji je u četvrtak objavio na svom Jutjub kanalu, na kom ga prati više od 25 miliona ljudi.

Optužbe protiv njega pojavile su se ranije ove godine na društvenim mrežama.

U februar jedan tinejdžer ga je optužio za podvođenje, što je Čarls porekao braneći se da je samo flertovao s njim jer je mislio da ima 18 godina, prenosi BBC.

No u novom videu odlučio je da prizna svoje prestupe. Otkrio je da se radilo o dva incidenta kada je shvatio da se dopisuje s maloletnicima, od kojih se jedan dogodio prošle godine, a drugi nedavno.
"Ti razgovori nikad nisu smeli da se dogode", rekao je on u 14-minutnom videu te je priznao da je pogrešio jer maloletnike s kojima se dopisivao nije tražio na društvenim mrežama kako bi otkrio njihovu pravu dob. Tinejdžerima se i javno izvinio za svoje postupke rekavši da će pauzirati od objavljivanja na društvenim mrežama kako bi se bolje edukovao o problemu.

"Iritantno je kako se influenseri izvine samo kada im je karijera ugrožena", "Zatvorite ga", "Znao je što radi, a pokušao je da krivicu svali na žrtve. Strahujem za njegove maloletne fanove", samo je deo negativnih komentara koje je Čarls dobio ispod novog videa na Jutjubu, iako lajkovi na toj objavi samo rastu.

Ovo nije prvi skandal ovakve vrste u kojemu se našao influenser, koji je jedan od najuticajnijih ličnosti u svetu mejkapa.

Već je 2019. godine bio optužen da se koristi slavom i novcem kako bi seksualno manipulisao drugima kao i da flertuje sa heteroseksualnim muškarcima. Tada je izgubio milione pratilaca. On je porekao ove navode i priložio dokaze da su svi muškarci sa kojima se dopisivao prvo pisali njemu jer su hteli da ga prevare. Tada je dokazao da je nevin, i ponovo je dobio poverenje javnosti.

Na to se osvrnuo i u novoj objavi braneći se da je u prošlosti bio neobziran jer je bio očajan da ima romantičnu vezu i obećao da će ubuduće biti oprezniji i da će prestati da koristi društvene medije za pronalazak ljubavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: