- Vesti -

Dr Srđa Janković uzdrmao javnost šokantnim fotografijama

Doktor Srđa Janković, imunolog i član Kriznog štaba, objavio je na svom profilu na Fejsbuku niz fotografija koje precizno ilustruju sve ono što lekari govore već godinu dana.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printskrin/TV Prva
Foto: Printskrin/TV Prva

Kampanja koju je dr Janković, koji od početka pandemije nije viđen ili snimljen bez maske, objavio na pomenutoj društvenoj mreži sastoji se od šest manjih fotografija i glavnih argumenata kojima se ljudi koriste kada odbijaju da nose maske, ali skreće pažnju zašto ti pojedinci nisu u pravu, i na koji način je to ponašanje pogrešno i opasno.

Na prvoj fotografiji je prikazana osoba koja ne želi da nosi masku uz objašnjenje da "ne može da diše ispod maske". Na fotografiji pored je osoba koja je priključena na veštačko disanje, a tekst je identičan i govori da ni ta osoba ne može da diše.

Sledeća fotografija prikazuje devojku koja leži kod kuće i misli da ne želi da bude sama, aludirajući na meru fizičkog distanciranja.

Fotografija pored prikazuje takođe osobu iz ptičje perspektive koja leži, ali u bolničkom krevetu.

Na poslednje dve fotografije prikazana je i najdramatičnija poruka. Naime, na prvoj fotografiji osoba odbija da nosi masku jer ne želi da pokriva lice, dok je na fotografiji prikazana osoba koja je preminula od posledica koronavirusa, i njoj se belim čaršavom prekriva lice.

Slikovna poruka koju je uputio dr Janković, a koja je inicijalno objavljena na profilu Medicinskog centra Sveti Luka na Fejsbuku, govori da postoje nelagodnosti koje moramo da istrpimo tokom pandemije, jer je alternativa tome ne samo strašnija, nego i fatalna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu