Počela prodaja "sataninih patika"; Najki nema ništa s tim

Najuticajniji mladi američki reper Lil Nas Eks lansirao je "satanine patike" - modifikaciju čuvenog Najkijevog modela "er maks 97", sa "specijalnim dodatkom" u vazdušnom đonu - jednom kapljico, ljudske krvi. Patike su od danas u prodaji po ceni od 1.018 dolara.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.03.2021.

15:35

Počela prodaja
Foto: Profimedia

Američki mediji su preneli da se kompanija Najki ogradila od tih patika, a Njujork tajms navodi i reči osnivača kompanije M S C H F, koja ih je zajedno sa reperom izradila, da su "zaposleni sami dali krv" za taj poduhvat.

Specijalne "satanine patike" izrađene su u manjoj seriji za "samo 666" posebnih "srećnika". Svake imaju svoj vidni serijski broj uz podsećanje da su jedan od 666 pari patika, a imaju i privezak - "satanistički pentagram".

Patike su modifikacija Najkijevih "er maks" patika iz 1997. godine, ali sa temom satane i đavola - u crveno-crnoj boji.

Kako navode američki mediji, kap ljudske krvi nalazi se u svakom vazdušnom đonu napunjenom posebnim crvenim mastilom.

Zajednica na Tviteru i fanovi u SAD, ali i širom planete, već su duboko šokirani i zgroženi novim, blago rečeno, čudnim modelom i porukama poput "bolje vladati u paklu nego služiti u raju" . Količina u kojoj su patike proizvedene predstavlja broj đavola, dok je cena određena po Jevandelju po Luki 10:18, izvezena zlatnom bojom na patikama, a odnosi se na deo "Videh satanu gde pade sa neba kao munja".

Patike su izrađene u saradnji sa M S C H F, brendom čije je sedište u Bruklinu, a koji je 2019. godine napravio verziju Najkijevih patika "napunjenih" svetom vodicom nazvanih "Isusova obuća", čija je cena bila 4.000 dolara.

"Reklama" za Isusove patike bila je da onaj ko ih kupi može bukvalno da hoda po vodi, a već sada na društvenim mrežama za novi model ironično kažu da se u njima stvarno gazi po ljudima.

M S C H F i reper Eks, koji za desetak dan puni 21 godinu, danas izbacuju "zlokobniju" verziju sportske obuće.

Tajm je Iksa proglasio za jednu od najuticajnijih ličnosti na internetu i a uvršten je i na Forbsovu listu 30 najuspešnijih ljudi mlađih od 30.

Lil Nas Eks je zajedno sa Bilijem Rej Sajrusom napravio hit “Old Town Road”, koji se zvanično popeo na tron najprodavanijih pesama u istoriji Američke asocijacije za diskografiju. Imao je 14 platinastih tiraža i prestigao je "All of Me" Džona Ledženda i "Despacito" Luisa Fonsija.

Eksova pesma je 2019. godine postavila rekord time što je najduže ostala na vrhu Bilbordove liste ustanovljene 1958. godine (19 nedelja), pre nego što ju je zamenila pesma "Bad guy" koju izvodi Bili Ajliš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: