- Vesti -

I još jednom se javio posle iskaza: "Lečić može samo da leči, a nikako da truje i siluje" VIDEO/FOTO

Glumac Branislav Lečić u policijskoj stanici proveo je punih sedam sati, dajući iskaz povodom tvrdnji glumice Danijele Štajnfeld, koja ga je optužila da ju je silovao 2012. godine. Kada je konačno napustio stanicu, glumac nije želeo da daje nikakve izjave, ali se potom ipak oglasio. Dva puta.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Podsetimo, Danijela Štajnfeld je prošle nedelje u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila glumca Branislava Lečića za silovanje.

Lečić je oko 12 sati fotografisan kako izlazi iz svoje kuće. On je mahnuo okupljenim fotografima i novinarima.

Dva sata kasnije, u pratnji advokata je stigao na saslušanje.

Dve verzije iste priče: Prepiska Lečića i voditeljke - potpuna konfuzija?

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/ bg

Lečićevo obraćanje javnosti - po osmi-deveti put

Portparolka Višeg javnog tužilaštva Ivana Rakočević precizirala je za Tanjug da je Lečić u policiju pozvan na informativni razgovor u svojstvu građanina. Ovom razgovoru prisustvuje i advokat, kojeg je glumac angažovao.

Davanje izjave može da traje do četiri sata, što je Lečić i maksimalno iskoristio, prenela je reporterka Televizije Prva u 18 sati. Kada je Lečić dolazio u stanicu, jedan muškarac ga je vređao, prenosi reporterka sa mesta zbivanja.

Kako prenose pojedini beogradski mediji, na saslušanju je negirao optužbe i rekao je da želi da bude ispitan na poligrafu, što je on sam i ranije u izjavama najavio.

Oglasila se Danijela Štajnfeld

Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Danijele Štajnfeld, a Lečić tvrdi da nije kriv. Lečić još nije osumnjičen, niti je pod istragom, već kada prikupi dovoljno dokaza, tužilac će odlučiti da li će pokrenuti istragu protiv Lečića i za koje krivično delo.

Prvo bez izjava

Kako Tanjug prenosi, Lečić je izbegao davanje izjava medijima jer je je policiju oko 21.20 napustio na drugi izlaz od onoga na koji je ušao, a gde su ga čekali brojni novinari.

Odvezao se crnim kolima koja su ga čekala ispred policije. On je u potpunosti negirao navode Danijele Štajnfeld u svojoj izjavi pred tužilaštvom.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

"Više javno tužilaštvo u Beogradu nastavlja sa prikupljanjem dokaza, kako bi se donela odluka o daljem toku postupka", rekla je Tanjugu portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

"Poligraf na moj izričit zahtev"

Lečić je, ipak, nakon informativog razgovora u policiji povodom optužbi koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao, izjavio je da je zadovoljan profesionalnim pristupom koji su pokazali službenici policijske uprave i postupajući zamenik javnog tužioca.

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

"Moja izjava je data tamo gde treba. Poligrafsko ispitivanje je obavljeno na moj izričit zahtev i sve informacije za koje je javnost zainteresovana u vezi ovog slučaja, nalaze se na tim adresama - policija i tužilaštvo", rekao je Lečić.

Pozvao je sve medije da ga više ne kontaktiraju na ovu temu, jer neće davati izjave.

Smatra da o ovoj temi dalje treba da odgovore daju policija i tužilaštvo.

Neće davati izjave, ali ništa bez društvenih mreža

Mada je naveo da se više neće oglašavati u medijima, Lečić to pravilo nije primenio na društvene mreže. Oko 22.30 č. objavio je i video-poruku na svom Fejsbuk nalogu.

"Samo za moje partijske drugove i sve one ljude koji su ostali uz mene jer znaju da Lečić samo može da leči, a nikako ne može da truje i da siluje. Znajte da sam sedam i po sati davao izjavu, da je sve prošlo profesionalno i da sam poligraf prošao."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 155 idi na stranu