U Njujork tajmsu tvrdnja da je Lečić napastovao Danijelu Štajnfeld i pre kobne noći VIDEO

Prema navodima "Njujork tajmsa", Danijelu Štajnfeld je Branislav Lečić seksualno napastvovao i u danima pre nego što se desilo silovanje.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2021.

16:55

U Njujork tajmsu tvrdnja da je Lečić napastovao Danijelu Štajnfeld i pre kobne noći VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

"Njujork tajms" je otkrio da poseduje celokupni snimak razgovora Danijele Štajnfeld i Lečića, a sada su objavljeni novi detalji.

Glumica je publikaciji ispričala i da ju je Lečić "spopadao i na probama predstave", ali i da ga je posmatrala kao mentora i prijatelja, sve dok nije počeo da joj predlaže da imaju intimne odnose.

"Leko, brani se, niko te ne osuđuje, ali ja moram da stanem u odbranu žrtve"

"Onda, jednog dana, u njegovoj svlačionici, on je naglo gurnuo ruke pod njenu haljinu", navodi se u tekstu i dodaje:

"Štajnfeld se istrgla i pobegla, bila je u šoku, ali je ipak rešila da ništa ne govori režiseru, jer se plašila da joj neće verovati, kao i da bi to moglo da joj uništi karijeru".

Ni glumci BDP ne žele saradnju s Lečićem


"Njujork tajms" navodi da im je Danijela Štajnfeld dostavila kompletan snimak od 77 minuta razgovora, koji je inače trajao oko 90 minuta, a snimala je dok joj se nije ispraznila baterija na telefonu.
Foto: Festival evropskog filma Paliæ/Promo
"Kada je izgovorila ime, niko nije bio šokiran"; "Znalo se za Lečića"

Oni se dalje osvrću na dešavanja od 7. maja 2012. godine, kada su glumci završili sa igranjem predstave. Naime, list dalje navodi da se glumica, kako je rekla u jednom intervjuu, obratila Lečiću, za kojeg je smatrala da ima uticajnu političku pozadinu, zbog pisma preporuke za američku radnu vizu.

"Štajnfeld kaže da je Lečić prvo insistirao da šetaju po obližnjem parku. Posle je pretpostavila da će je odvesti kući, ali on je odvezao u pogrešnom smeru, uplašio je i rekao joj da je vodi da vidi prelep pogled na Beograd. Kada su stigli u kuću na brdu na periferiji grada, rekla je da ju je Lečić svukao i seksualno napastovao, uprkos činjenici da je plakala i više puta je rekla 'ne'", piše u tekstu koji dalje prenosi Danijeline reči:

Odluka Mirjane Karanović: "Razmišljala sam da ga okrenem i onda sam čula njegov glas na snimku"

"U tom trenutku sam bila tako izmučena. Tražio je od mene da mu radim neke stvari. Želela sam da učinim bilo šta samo da se to mučenje zaustavi. Nisam mogla da pomeram ruke, usta, nisam mogla da prestanem da plačem", rekla je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: