Jedanaest godina od ubistva Ksenije Pajčin: "Rado bih te vratio na zemlju"

Pre jedanaest godina Ksenija Pajčin postala je žrtva svog partnera Filipa Kapisode, koji je, nakon što ju je ubio, sebi oduzeo život.

Život

Izvor: B92

Utorak, 16.03.2021.

14:23

Jedanaest godina od ubistva Ksenije Pajčin:
Foto: Printscreen/TV Prva

Prema navodima medija, Ksenija Pajčin i Kapisoda su se svađali, a kada je pevačica htela da napusti stan, Kapisoda je pucao u nju na vratima.

Povodom godišnjice smrti svoje sestre, Mia Pajčin je otkrila na svom profilu na Instagramu da je istetovirala Ksenijino ime.

Voditelj Goran Stojićević Karamela takođe je objavu na Instagramu posvetio svojoj prijateljici Kseniji.

"Tako bih te rado vratio na zemlju. Jednostavno da pričamo i da provedemo vreme zajedno. Onda pogledam u nebo i osetim da si tu", napisao je on uz njihovu zajedničku fotografiju.

Iako su postojali napori da se ovo ubistvo okarakteriše kao "tragičan kraj jedne ljubavne priče", smrt Ksenije Pajčin je zapravo vrhunac partnerskog nasilja.

Od svih ubistava žena na svetu, preko 35 odsto njih ubili su njihovi bivši ili trenutni partneri.

Iz godišnjeg izveštaja Autonomnog ženskog centra, u Srbiji, u periodu od 1. januara do 31. decembra 2020. godine mediji su izvestili o smrti 44 punoletne žene, od čega se za 31 sumnjalo ili znalo da se radilo o feminicidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: