Poslednji pozdravi Dragoljubu Đuričiću: "Majstore, hvala ti što si nam dao ritam"

Bubnjar Dragoljub Đuričić (68) preminuo je danas u bonici "Dragiša Mišović" u Beogradu, od posledica koronavirusa. Od njega su se oprostili kolege i prijatelji.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.03.2021.

15:25

Poslednji pozdravi Dragoljubu Đuričiću:
Foto: Printscreen/Prva TV

Na Tviteru se oglasio Živorad Žika Milenković, frontmen benda "Babe".

"Takav je i bio, kako mu ime kaže. Slava mu", napisao je popularni Žika. Od svog kolege muzičara oprostio se i pevač Vlado Georgiev.

"Komšo? Dragoljube?" stoji u njegovoj objavi. "Poslednji pozdrav Dragoljubu Đuričiću, čoveku koji je voleo život, a život mu je bila muzika", napisao je muzičar Nikola Vranjković. I fudbalski klub Partizan je, na svom zvaničnom nalogu na Tviteru, poslao "poslednji pozdrav" Đuričiću.

"Tvoja ljubav prema Partizanu bila je jaka kao svaki udar bubnja ! Koliko je on bio tvoj život toliko su bile crno-bele boje! Počivaj u miru naš prijatelju i pozdravi ekipu", piše u njihovoj objavi. Grupa Kerber, u kojoj je Đuričić svirao od 1986. do 1990. godine, posvetila mu je objavu na Fejsbuku.

"Dragi naš Đuro, ostaćes upamćen kao jedan od najvećih muzičara sa ovih prostora, sa nama si snimio naše najveće hitove, a malo je velikih grupa i izvođača sa kojima nisi delio binu", deo je njihove objave. Arsenal fest se zahvalio bubnjaru "što im je dao ritam"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: